снимки: Форум Филм България

Холивудската звезда Уил Смит се изправя срещу своята по-млада версия в новия екшън трилър на Анг Лий Близнакът“ (Gemini Man). Това става възможно благодарение на революционни специални ефекти в областта на генерираните компютърни изображения, разкриват от екипа, създал лентата.

Технологиите за „подмладяване“ са отдавна познати и често използвани в Холивуд, но случаят с „Близнакът“ е различен.

Младата версия на Уил Смит е създадена изцяло от компютър, но е толкова реалистична, че можете видите дори порите, сухожилията и кръвоносните съдове.

„Гледаме Уил, който се изправя срещу 30 години по-младия Уил Смит! Това не е подмладяване или лицево проследяване, а изцяло дигитално творение. Всяка сълза, всеки удар, всичко, което виждате, е Уил Смит“, коментират продуцентът Джери Брукхаймър и специалистът по визуалните ефекти Бил Уестенхофер.

„Когато го видях за първи път, беше много особено. Това бях АЗ. Взирах се в идеалната 23-годишна версия на самия себе си. Сякаш някой беше премахнал всички недостатъци. Това ще промени начина, по който се гледат и правят филми“, споделя Уил Смит.

"Близнакът" се разработваше цели 30 години, докато се превърне в готов продукт. В лентата Уил Смит влиза в ролята на елитния наемен убиец Хенри Броган. Той става мишена на мистериозен млад таен агент, който очевидно може да предвиди всеки негов ход.

Сценаристи на „Близнакът“ са Дейвид Бениоф („Игра на тронове“), Били Рей („Игрите на глада“) и Дарън Лемке („Шрек завинаги“, „Шазам“). Режисьор на лентата е Анг Лий, а в главните роли ще видим Уил Смит, Мери Елизабет Уинстед, Клайв Оуен и Бенедикт Уонг.

Джери Брукхаймър, Дейвид Елисън, Дейна Голдбърг и Дон Грейнджър са в продуцентския екип на лентата.

У нас  „Близнакът“ е в кината на 3D и IMAX 3D от 11 октомври.

Коментирай >