„Възход“ – българското ърбън фентъзи, дебют на обещаващ млад автор (предложение за четене)

Силата на младия дух се изправя срещу древни кроежи на боговете

 „Възход“ – българското ърбън фентъзи, дебют на обещаващ млад автор (предложение за четене)

Photo credit: Издателство "Книги за всички"

Ърбън фентъзи романът „Възход“ на Николай Пашалийски се вписва в актуалните тенденции в жанра, но действието му се разгръща в българска среда. Това е книга за една епична битка на силите, които са създали света, но планират и неговото унищожение, отбелязват от издателство "Книги за всички".

Мистериозна ограда затваря софийското село Бистрица, където плъзва зловеща свръхестествена зараза, която превръща хората в същества, подобни на зомбита.

Найден и приятелите му трябва да се борят, за да оцелеят и да защитят близките си. В процеса на тази борба със свръхестествените създания те ще открият и изненадващи тайни за своя произход, и необикновени сили, които се отключват в тях.

Никога границата между доброто и злото не е била толкова размита. Светът е изправен пред епична битка. Дали магията ще се върне отново сред хората и ще преживее нов възход?

Николай Пашалийски/Photo credit: Издателство "Книги за всички"

Николай Пашалийски, който има професионален опит и като илюстратор,  е автор на корицата и илюстрациите в книгата.

Романът е апокалиптична история, която търси паралели между легендите и преданията от Европа, Близкия изток и Азия, за да създаде една нова митология. Показва как вярванията на народите оформят гледната точка, чрез която хората виждат движещите сили, дали началото на света и способни да доведат и до неговия край.

Използвайки средствата на популярния жанр градско фентъзи, романът интерпретира темата за гнева на младото поколение, поставено в критична ситуация, но не само като стихия, а и като създател на нов свят. Когато старият свят е заплашен от унищожение, точно представители на младото поколение откриват в себе си сили да се противопоставят на злото и да го преборят.

Корицата и илюстрациите в изданието са дело на автора Николай Пашалийски.

Photo credit: Издателство "Книги за всички"

Коментирай »
Препоръчваме още
Мислете положително за остаряването, ето защо Мислете положително за остаряването, ето защо
Малко плъхче сладко си хапва спагети Малко плъхче сладко си хапва спагети
Знаеш ли това за „Великият диктатор“? Шест любопитни факта за емблематичната трагикомедия на Чарли Чаплин Знаеш ли това за „Великият диктатор“? Шест любопитни факта за емблематичната трагикомедия на Чарли Чаплин
ТЕСТ: Колко са големи амбициите ти? ТЕСТ: Колко са големи амбициите ти?
Предложение за четене: Д-р Яел Адлер разказва за „Чудото кожа“ Предложение за четене: Д-р Яел Адлер разказва за „Чудото кожа“
Компютърната мишка – основен виновник за болката в лакътя Компютърната мишка – основен виновник за болката в лакътя
Мъжете и жените не могат да бъдат „само приятели“ - три доказателства и три изключения Мъжете и жените не могат да бъдат „само приятели“ - три доказателства и три изключения
Кога е време да заживеете заедно Кога е време да заживеете заедно
Пълнолунието в Козирог ни променя: За какво е подходящ периодът Пълнолунието в Козирог ни променя: За какво е подходящ периодът
ТЕСТ: Каква ще е твоята собствена модна линия? ТЕСТ: Каква ще е твоята собствена модна линия?
Катрин де Ланг дава ценни съвети за подобряването на най-важния орган в „Силата на мозъка“ (предложение за четене) Катрин де Ланг дава ценни съвети за подобряването на най-важния орган в „Силата на мозъка“ (предложение за четене)
Кучетата се притесняват, когато стопаните им са стресирани Кучетата се притесняват, когато стопаните им са стресирани
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби