снимка: manfredrichterPixabay 

Щастлива развръзка за малката Рая от породата чухуахуа. Кучето било изпратено от България в Норвегия за осиновяване. Там обаче установили, че тя е с фалшиви документи. И задействали процедура по евтаназия.

Историята стигна до холивудската звезда Жан Клод Ван Дам, който е горд стопанин на куче от същата порода. Актьорът веднага се зае с мисията да спаси малката Рая и засне клип, в който се обръща към българските власти и в частност Агенцията по храните (БАБХ) с апел да дадат разрешение кучето да бъде върнато в родината си. 

Във видеото Ван Дам казва, че обича България, че е заснел много филми тук и е помогнал за развитието на туризма у нас. Той буквално моли властите да направят подарък за рождения му ден, като спасят живота на малката Рая. И дори създава петиция в подкрепа на мисията си. 

България чу апела на Ван Дам и навръх 60-ия рожден ден на звездата от Агенцията по храните съобщиха, че малката Рая ще бъде върната в у нас. Тук ще бъде изследвана, а в последствие и предадена за осиновяване в София. 

Коментирай >