7 от най-нелепите мъжки причини за раздяла (по действителни случаи)

Мъжете в общия случай се отдалечават и оставят нещата да отшумят от само себе си. А ако половинката им е твърде настоятелна в опитите си да изясни какво се случва, идват оправданията

7 от най-нелепите мъжки причини за раздяла (по действителни случаи)

Създадено с DALL·E на OpenAI    

Мъжете и жените са от различни планети, това вече е ясно и няма две мнения. В крайна сметка хората се събират и след време преценяват дали и доколко са щастливи заедно. Рано или късно идва моментът на равносметката, в който всеки от тях се замисля дали иска да остане в тази връзка или предпочита да я прекрати.

Ако останат заедно, страхотно. Но когато се стигне до раздяла започват истинските главоболия. Истината е, че както много мъже, така и немалко представителки на нежния пол, изпитват неудобство да проведат откровен разговор с половинката си и да споделят, че искат да поемат по различен път. И все пак, когато се стигне до сериозни разговори за бъдещето на връзката, сякаш жените са по-склонни да ги водят. Мъжете в общия случай ще се отдалечат и ще оставят нещата да отшумят от само себе си. А ако половинката им е твърде настоятелна в опитите си да изясни какво се случва, идват оправданията.

Днес разказваме за седем от най-нелепите причини, заради които мъже са прекратявали връзките си. Много от тях са по действителен случай – споделиха ни ги дами, които от перспективата на времето вече могат да се усмихват над случката.

Имам много работа

Това е може би най-често използваното оправдание от мъжете, които искат да излязат безболезнено от връзката си. Всичко си е хубаво и хармонично, когато постепенно той все повече не смогва да се справи с работните си ангажименти. Все по-рядко се обажда, не намира време за срещи и когато попитаме какво се случва, следва обяснение, че работата го е „погълнала“ и на този етап не му е до връзки.

Нямам къща

Това е друга странна причина, заради която мъж може да остави приятелката си. Някак романтично звучи – „Не съм готов да се обвържа, преди да мога да подсигуря дом за семейството ни“. Хем иска да е с нас, хем просто е загрижен, че не може да ни даде дом. И затова избира да приключи връзката. А ние ще почакаме. Все пак с цените на имотите у нас, надали ще чакаме толкова дълго.

Искаш твърде много секс  

Да, звучи странно, но е факт. И не, не става въпрос за жени, които са нимфоманки, нито за мъже, които не харесват секса. Става въпрос за нелепо оправдание, което поне няма да нарани дамата. Най-много да я разсмее, особено след време, когато го е преживяла.

Не си доспивам

Работните графици трудно се приспособяват. Особено ако единият от двамата започва работа много рано или пък работи нощни смени. Това със сигурност усложнява връзката, защото пречи на най-милото – съня. Но дали ранното ставане на половинката може да бъде причина за раздяла… прецени сама.

Положението в държавата е тежко

Това е рефрен, който много от нас повтарят в различни аспекти от ежедневието си. Но ето, че върши работа и когато не искаме да нараним половинката си. Остава само въпросът доколко достоверно звучи това, когато се използва за причина да се разделим с любимия си човек.

Нямам време за връзка

Това е друга често срещана причина за раздяла. Наподобява на многото работа, но причините за липса на време могат да са по-широкообхватни – твърде много работа, учене, ангажименти с близките или семейството, ангажиращо хоби… все външни фактори, които ни разделят, въпреки че толкова държим един на друг.

Кучето ти ми съсипа мебелите

Едно е да се притесняваш дали любимият ти и приятелките ти ще се харесат. Съвсем друго е да се окаже, че не се спогаждат с домашния ти любимец. Особено ако обмисляте да живеете заедно. Такова препятствие може да се окаже непреодолимо. А в същото време е и чудесно оправдание за раздяла. Не е твърде битово, но и не можеш да направиш нищо по въпроса. Остава ти само да си вземеш кучето и да продължиш напред.  

Коментирай »
Още по темата
В токсична връзка ли съм? Как да разпознаем емоционалния насилник В токсична връзка ли съм? Как да разпознаем емоционалния насилник
12 златни правила за по-безболезнено преодоляване на раздялата 12 златни правила за по-безболезнено преодоляване на раздялата
16 суеверия за любов и раздяла 16 суеверия за любов и раздяла
Препоръчваме още
Най-лесният и евтин начин да махнем неприятната миризма от обувките Най-лесният и евтин начин да махнем неприятната миризма от обувките
Най-честите женски заблуди за мъжете Най-честите женски заблуди за мъжете
Червените боровинки неутрализират мазната храна Червените боровинки неутрализират мазната храна
„Същински ангели“ – един от задължителните романи на последното десетилетие „Същински ангели“ – един от задължителните романи на последното десетилетие
8 трика за интроверти: Как да оцелеем в свят, който не спира да говори 8 трика за интроверти: Как да оцелеем в свят, който не спира да говори
ТЕСТ: Колко лесно ти завъртат главата? ТЕСТ: Колко лесно ти завъртат главата?
Самочувствие за по-добър...секс Самочувствие за по-добър...секс
Една горчиво-сладка история оживява отново: „Лятото на неудачниците“ (предложение за четене) Една горчиво-сладка история оживява отново: „Лятото на неудачниците“ (предложение за четене)
Тайните на Камерън Диас за красиви крака Тайните на Камерън Диас за красиви крака
В преследване на щастието: 8 черти на истински щастливите хора В преследване на щастието: 8 черти на истински щастливите хора
Сам Смит отново демонстрира уникалния си талант Сам Смит отново демонстрира уникалния си талант
Най-вълнуващите секс рекорди в историята Най-вълнуващите секс рекорди в историята
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби