Бионсе/снимка: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

Бионсе изненада феновете си с ново парче – „Black Parade“, което издаде в последните часове на празника „Juneteenth“ на 19 юни 2020 година.

Датата е специална за цветнокожото общество, тъй като отбелязва забраната на робството в САЩ през 1865 година. Носителката на 24 награди Грами посвещава песента на овластяването на цветнокожите и тяхната еманципация, пеейки и рапирайки гордо за родния си щатТексас, културата на цветнокожите и силата на жените.

Освен значително послание „Black Parade“ носи със себе си и благотворителна кауза. В изявление в уебсайта си Бионсе обяви, че всички приходи от сингъла ще бъдат дарени в помощ на бизнес, основан от цветнокожи:

“Честит Juneteenth. Достойнството на нас цветнокожите е форма на протест, а радостта ни - наше право. „Black Parade“ подпомага организацията „BeyGOOD's Black Business Impact Fund“, администрирана в помощ на всички малки бизнеси в нужда, основани от цветнокожи“.

Под изявлението се намира и директория от компании (за мода, изкуство, храна, напитки и др.), които феновете ѝ могат да подкрепят.

Бионсе е активно отдадена на разговори за расовото неравенство в цветнокожото общество, изразявайки гласно позицията си относно смъртта на Джордж Флойд, Бриона Тейлър и много други, призовавайки хората и правителството за промяна в САЩ и в цял свят.

Black Parade“ е първият солов проект на Бионсе, откакто работи по създаването на саундтрака към филма „Цар Лъв“ и песента „Spirit“. Няколко месеца след това изпълнителката взе участие в ремикса на супер хита „Savage“, който достигна до #1 в Billboard Hot 100.

Коментирай >