снимки: Форум Филм България

Дойде време кината да бъдат огласени от една от най-емблематичните филмови мелодии, а добре познатата история да се възроди триумфално.

Премиерата на римейка на култовата анимация от 1994 година „Цар Лъв“ ще е на 19 юли 2019 година , а сред актьорите, озвучаващи ролите, са Сет Роугън, Доналд Глоувър, Чиуетел Еджиофор, Джеймс Ърл Джоунс и Бионсе.

Режисьор на филма е Джон Фавро, който направи и успешен римейк на "Книга за джунглата".

„Цар Лъв“ с нов изумителен трейлър (ВИДЕО/СНИМКИ)

Гласът на Симба е поверен на Доналд Глоувър, а Бионсе озвучава лъвицата Нала. С гласа на Чиуетел Еджиофор говори завистливият и зъл Скар.

Феновете на лентата от 1994 година пък ще могат да се насладят на участието на Джеймс Ърл Джоунс, който озвучава Муфаса, както в оригинала, така и в римейка.

Ще видим и абсолютните любимци на феновете - Тимон и Пумба, озвучени от Били Айкнър и Сет Роугън, както и ехидните хиени и пернатия Зазу.

Вълнението е огромно и всяка миниатюрна частица, която успяваме да видим от новия „Цар Лъв“, засилва нетърпението и буди небивал интерес.

Всички фенове вече могат да видят самостоятелни плакати на най-известните и обичани герои от филма и ново специално видео, в което звучи неостаряваща реплика „Симба, спомни си кой си ти“.

От Дисни пуснаха и кадри, които за първи път разкриват гласа на прекрасната Нала (Бионсе). Изключително важна за всеки истински фен е и появата на първите кадри с Тимон и Пумба, които ни потвърждават, че ни очакват високи дози смях и забавление.

С излизането си преди повече от 24 години „Цар Лъв“ завладя сърцата на хората и се нареди сред абсолютните рекордьори във филмовата индустрия по редица критерии.

Една от най-емблематичните песни на сър Елтън Джон – „Can You Fell The Love Tonight“, включена във филма, му носи Оскар за оригинална песен.

Цар Лъв“ печели още една награда Оскар за музиката на Ханс Цимер, три приза Златен глобус и много други.

Новият „Цар Лъв“ заявява и изключително категорична социална ангажираност на световно ниво. Уолт Дисни стартира глобална кампания за повишаване на информираността за кризата, пред която са изправени лъвовете и други диви животни в Африка.

Кампанията "Protect the Pride" се фокусира върху защитата и възстановяването на лъвските популации и местообитанията, от които се нуждаят.

От Дисни вече са дарили повече от 1,5 милиона долара на Фонда за възстановяване на дивите животни (WCN), а „Цар Лъв“ дава възможност и на всички фенове да подпомогнат каузата и да постигнат общ принос от 3 млн. долара, участвайки в организирани активности и купувайки специални продукти, посветени на филма.

Премиерата на оригиналната анимация е точно преди 25 години. За същия период Африка е изгубила половината лъвове на територията си, а оставащите към днешна дата са само 20 000.

Повече за кампанията може да разберете ТУК

По примера на един от най-колоритните филмови тандеми си казваме „Хакуна матата“ и чакаме 19 юли, когато „Цар Лъв“ завладява кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.

Коментирай >