снимки: Форум Филм България

Премиерният уикенд на „Цар Лъв“ го изпрати на върха на класациите и у нас, и в световен мащаб.

Като една от най-впечатляващите продукции тази година, той предизвика бурни емоции, събуди сантиментални чувства у хората, израснали с него, и провокира интерес у по-малките, които тепърва се запознават със зашеметяващата история.

В духа на величествения сюжет, трогателния разказ и музиката, която сякаш пуска котва дълбоко в душата на всеки зрител, „Цар Лъв“ зае мястото си сред филмовите рекордьори в България за най-добър премиерен уикенд за месец юли под бранда на Дисни и трето място за най-добър премиерен уикенд за месец юли изобщо у нас. Лентата може да се похвали с повече от 52 000 зрители и над 575 000 лева приходи за премиерния уикенд и предпремиерата си.

За две седмици на екран в САЩ и Канада филмът е заработил над 350 милиона долара, а в световен мащаб – близо 612 милиона.

Хакуна Матата: „Цар Лъв“ 25 години по-късно (СНИМКИ/ВИДЕО)

В субтитрираната версия на „Цар Лъв“ зрителите могат да чуят гласовете на Бионсе като Нала, Доналд Глоувър в ролята на Симба, Джеймс Ърл Джоунс, който отново подари гласа си на Муфаса, и куп други знаменитости.

Дублираната на български версия на филма събра на едно място някои от най-уважаваните ни актьори в света на дублажното изкуство, сред които Георги Тодоров, Здравко Димитров, Петя Миладинова, Кристина Кокорска и др. Малките Симба и Нала пък са озвучени от талантливите Максим Ялнъзов и Калина Асенова.

По червения килим на световната премиера на „Цар Лъв“ в Лос Анджелис (СНИМКИ)

Новият аранжимент на саундтрака също е своеобразна среща на поколенията в лицето на класика Ханс Цимер и иновативният Фарел.

Коментирай >