снимки: Форум Филм България

Още не излязъл на екран, вдъхновеният от действителни събития „Бомба със закъснител“ (Bombshell) се превърна в един от най-обсъжданите филми.

Лентата се нареди сред претендентите за Златен глобус благодарение на впечатляващите превъплъщения на Шарлийз Терон и Марго Роби в ролите на Мегън Кели и Кейла Посписил.

Невероятният актьорски състав, който се допълва от емблематичните Никол Кидман и Джон Литгоу, ни отвежда зад кулисите на най-могъщата и противоречива медийна империя на всички времена и ни прави свидетели на разтърсващите събития, довели до изобличаването и оттеглянето от длъжност на създателя на Fox News Роджър Ейлс.

Как се ражда един от най-големите телевизионни скандали на десетилетието (ВИДЕО)

Носителката на Оскар Никол Кидман влиза в ролята на известната журналистка Гретчън Карлсън, която става първата жена, повдигнала обвинение за сексуален тормоз срещу Ейлс.

Към нея се присъединява популярната водеща Мегън Кели (изиграна от носителката на Оскар Шарлийз Терон), която дълго време отказва да свидетелства срещу него.

Номинираната за Оскар Марго Роби влиза в ролята на младата Кейла Посписил – събирателен образ на няколко жени. Кейла е амбициозна и интелигентна, но същевременно и доста наивна.

В ролята на Роджър Ейлс е виртуозният Джон Литгоу, който прави една от най-силните роли в кариерата си.

Поглед към „Бомба със закъснител“, темите, които разглежда, и страхотното изпълнение на Шарлийз Терон ни дава най-новият, специален клип „Гореща линия“.

Видеото изобличава илюзията за сигурност, която дава телефонна линия за оплаквания и загатва как е възможно поведението на Роджър Ейлс да остане безнаказано толкова дълго време.

Сценарист на „Бомба със закъснител“ е Чарлз Рандолф – носител на Оскар за оригиналния сценарий на финансовата драма „Големият залог“, а режисьор е Джей Роуч („Смяна в плана“).

Освен невероятните Никол Кидман, Шарлийз Терон, Марго Роби и Джон Литгоу в лентата участват още Марк Дуплас, Алисън Джани, Дженифър Морисън, Кони Бритън, Кейт Макинън, Алис Ив и легендата Малкълм Макдауъл като Рупърт Мърдок.

5
коментара >