снимка: Форум Филм България 

Анджелина Джоли завинаги ще остане един от секссимволите на Холивуд.

Красотата и талантът ѝ обаче далеч не са всичко, което прави Анджелина това, което е.

Холивудската актриса, режисьор, пратеник на добра воля на Агенцията за бежанците на ООН е известна и с активната си благотворителна и обществена дейност.

Носителката на Оскар е родена на 4 юни 1975 година в Лос Анджелис, щата Калифорния. Нейните родители са актьорът Джон Войт и актрисата Маршелин Бертран.

Първата ѝ роля е през 1982 година – в комедията с участието на баща ѝ „Lookin' to Get Out“. Следват участия в „Хакери“, „Зловещо сияние“, „Луна над Мохаве“, „В ролята на Бог“.

Голямата слава я застига през 1998 година с филма „Джия“, за който Анджелина печели Златен глобус. През 1999 година актрисата се сдобива и с Оскар за „Луди години“.

Красавицата с изкусителни очи и устни печели сърцата на киноманите с роли в „Кухнята на ада“, „Любовни приключения“, „Колекционерът“, „Да изчезнеш за 60 секунди“, „Лара Крофт: Tomb Raider“, „Първороден грях“, „Лара Крофт Томб Рейдър: Люлката на живота“,„Крадец на животи“, „Александър“, „Мистър и мисис Смит“, „Подмяната“, „Неуловим“, „Агент Солт“, „Туристът“, „Господарка на злото“.

През 2013 година Анджелина Джоли се подлага на двойна мастектомия, а две години по-късно премахва яйчниците и фалопиевите си тръби заради големия риск да се разболее от рак – болест, довела до смъртта на майка и леля ѝ.

Действията ѝ са придружени от широка гласност, защото актрисата иска да повиши осведомеността по този въпрос.

Анджелина Джоли има три брака зад гърба си. През 1996 година се омъжва за партньора си в „ХакериДжони Лий Милър, но бракът им продължава едва три години. От 2000-та до 2003-а актрисата е омъжена за колегата си Били Боб Торнтън.

През 2014-а Анджелина се омъжва за дългогодишния си партньор Брад Пит, но през 2016-а двамата се разделят.

Актрисата е майка на шест деца – три осиновени (Мадокс, Пакс, Захара) и три от връзката ѝ с Брад Пит (Шайло и близнаците Нокс и Вивиен).

Коментирай >