снимки: Форум Филм България

Вдъхновеният от действителен скандал „Бомба със закъснител“ ни кани да надникнем зад кулисите на най-могъщата и противоречива медийна империя на всички времена.

Три емблематични за нашето време актриси – Никол Кидман, Шарлийз Терон и Марго Роби ще ни направят свидетели на разтърсващия скандал, довел до изобличаването и оттеглянето от длъжност на създателя на Fox News Роджър Ейлс.

В „Бомба със закъснител“ носителката на Оскар Никол Кидман влиза в ролята на известната журналистка Гретчен Карлсън.

Работата на дългогодишната водеща във Fox News е спъвана системно, а в крайна сметка е и уволнена, след като отблъсква сексуалните намеци и настъпления на изпълнителния директор Роджър Ейлс. Карлсън става първата жена, която повдига дело за сексуален тормоз срещу Ейлс.

Впоследствие към нея се присъединяват множество жени, сред които и противоречивата, доста популярна водеща Мегън Кели, в чиято роля влиза носителката на Оскар Шарлийз Терон.

Кели е една от звездите на Fox News, която не се свени да коментира сексисткото поведение на Доналд Тръмп – тогава все още кандидат за президент на САЩ, но за да не навреди на кариерата си, дълго време отказва да свидетелства срещу Ейлс, въпреки че лично е пряка жертва на поведението му.

Номинираната за Оскар Марго Роби влиза в ролята на младата Кейла Посписил – събирателен образ на няколко жени.

Кейла е амбициозна и интелигентна, но в същото време доста наивна и страда от илюзии по отношение на истинските мотиви на Ейлс да ѝ помогне да се издигне в кариерата.

Роджър Ейлс се присъединява към медийната империя на Рупърт Мърдок Fox през 1996 година, като създава и оглавява Fox News. Само за няколко години телевизионният канал става един от най-гледаните на територията на Съединените щати, като по данни от 2015 година цели 81.4% от всички телевизионни потребители са абонирани за Fox News.

Въпреки че слуховете за поведението на Ейлс се носят с години, истината за непристойните му издевателства излиза наяве едва през 2016 година, когато избухва скандалът, предизвикан от делото на Гретчен Карлсън.

В „Бомба със закъснител“ в ролята на Роджър Ейлс влиза виртуозният Джон Литгоу, който прави една от най-силните роли в кариерата си.

Сценарист на „Бомба със закъснител“ е Чарлз Рандолф – носител на Оскар за оригиналния сценарии на финансовата драма „Големият залог“, а режисьор е Джей Роуч („Смяна в плана“).

„Важно е да помним, че Роджър Ейлс напусна Fox News през юли 2016 година, а историята за Харви Уайнстийн излезе в The New York Times през октомври 2017-а. Цялата траектория на Ейлс във Fox News се случи преди избухването на движението #MeToo, което започна с излизането на материала за Уайнстийн“, припомня Джей Роуч.

Освен невероятните Никол Кидман, Шарлийз Терон, Марго Роби и Джон Литгоу в ролите ще видим още Марк Дуплас, Алисън Джани, Дженифър Морисън, Кони Бритън, Кейт Маккинън, Малкълм Макдауъл, Алис Ийв и др.

Коментирай >