„Ченгене Скеле“ посрещa “Lion Heart Utopia Cross Triathlon”

За трета поредна година в парк „Росенец“ ще се състезават над 500 триатлонисти от България и чужбина

31 май 2023

Photo credit: “Lion Heart Utopia Cross Triathlon”

На 3 юни Културно туристически комплекс „Ченгене Скеле“ ще посрещне едно от най-мащабните спортни събития в България за настоящата година. За трета поредна година в парк „Росенец“ ще се състезават над 500 триатлонисти от България и чужбина. Те ще премерят сили, в рамките на “Lion Heart Utopia Cross Triathlon”.

Състезанието стартира на 3 юни в 9 часа. Първата дисциплина, в която триатлонистите ще се впуснат е плуване в акваторията на „Ченгене Скеле“. Предстои масов старт и зрелищно влизане във водата. Участниците ще преплуват два пъти акваторията на „Ченгене Скеле“. Всяка обиколка е с дължина 750 метра (общо 1500 метра).

Втори етап в състезанието е колоездене в парк „Росенец“ и „Странджа“ планина. Общата дължина на колоездачното трасе е 40 км. Последната дисциплина в триатлона е бягане 10 км в самия парк „Росенец“. Трасето преминава през изключително живописни райони, разпръснати по целия парк.

След края на състезанието следва официалното награждаване, което ще завърши със запомнящо се парти с участието на бургаските любимци Дишо и Ваньо, подгрявани от DJ Rainbow. Входът за парти-събитието е безплатен и организаторите канят всички бургазлии и гости на града да се включат в него.

„За трета поредна година организираме това невероятно събитие, привлечени от бързо развиващите се и все по-облагородени парк „Росенец“ и Културно туристически комплекс „Ченгене Скеле“. Една от целите на Сдружение “Лъвско сърце” е да популяризира природни и културни забележителности през спорт. Дейността на сдружението стартира в Приморско и се разраства до Росенец благодарение и на идеите и колаборацията ни с Utopia Forest и СНЦ “СК Активен Живот”. Нашата задача е всички 500 участници, освен да премерят сили в състезанието, е да припознаят района и като място за семеен и спортен туризъм. Благодарим на Община Бургас, че за трета поредна година са наш партньор, защото без тяхната помощ, трудно ще се случи подобна спортна проява“. Предстои провеждането на най-големия крос триатлон в България, който ще се състои на 01-03.09.2023г. в Приморско, коментираха организаторите на “Lion Heart Utopia Cross Triathlon”.

Триатлонът е част от “Бургас Спорт Фест 2023” и се организира от Сдружение "Лъвско сърце", СНЦ “СК Активен Живот”, хотел Utopia Forest и е с подкрепата на Община Бургас, като се очаква да привлече близо хилядата зрители.

Коментирай »
Покана: Участвай в най-големия крос триатлон в България „Лъвско сърце“ в Приморско
„Ченгене Скеле“ посрещна зрелищния “Lion Heart Utopia Cross Triathlon”
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Мъжете го предпочитат в банята, жените - на открито
Кралицата на скандинавския криминален роман Камила Лекберг и шведският менталист Хенрик Фексеус отново обединяват сили за „Култът“
„Майкен минонамирачката“ и комичните премеждия в шведската провинция (предложение за четене)
„Опенхаймер: Американският Прометей“ на Кай Бърд и Мартин Шъруин (предложение за четене)
ТЕСТ: Колко си добра в леглото?
Предложение за четене: "Жени на непреклонна възраст и други безпринципни истории"
Пет лесни начина да заговориш непознат (за начинаещи)
Съветите на Изи: Как правилно да мием косата
Шон Конъри: любимият агент 007 с пламенно шотландско сърце
7 стъпки, с които да излекуваш разбитото си сърце
ТЕСТ: Кой е най-големият ти талант?
Най-сексуалните дни и месеци: Кога правим най-много секс
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби