Да достигнеш "Изворът" на Айн Ранд

Роман за героя - и за тези, които искат да го унищожат...

19 октомври 2012
Да достигнеш "Изворът" на Айн Ранд

Корица: Издателство "Изток - Запад"

Който познава творчеството на Айн Ранд, със сигурност няма да остане разочарован. Страниците са 832, но се четат на един дъх. Историята завладява, а описанията са толкова подробни, че в главата ти героите и ситуациите оживяват. Уверяваме ви, че часовете, които ще прекарате, разлиствайки тази книга, няма да бъдат празни.

**

"Изворът" е история за талантлив млад архитект, за безкомпромисната му битка срещу общоприетите стандарти, за експлозивната му любов към прекрасна жена, която привидно се опитва да го провали. Когато романът се появява за пръв път през 1943 г., дръзката и оригинална литературна визия на Ранд и нейната разтърсваща философия незабавно й спечелват световна популярност.

Актуален и днес, както преди 60 години, това е роман за героя - и за тези, които искат да го унищожат...

Алиса Розенбаум - Айн Ранд, дъщеря на петербургски аптекар, емигрира през 1925 г. от Съветска Русия в САЩ, където е смятана за "най-влиятелния мислител на ХХ век". Първият и роман, "Ние, живите", е публикуван през 1936 г. "Изворът" (1943) я прави истински известна. В Съединените щати шедьовърът и "Атлас изправи рамене" (1956) е втори по популярност след Библията. Идеите на уникалната философия на Ранд - обективизмът - са развити в три сборника с есета: "За новия интелектуалец", "Добродетелта на егоизма" и "Капитализмът - непознатият идеал".

Коментирай »
Още по темата
Колко горещ може да бъде "Огънят на пустинята" Колко горещ може да бъде "Огънят на пустинята"
Историята на YSL Историята на YSL
Когато любовта ти е "мъжът от съседния гроб" Когато любовта ти е "мъжът от съседния гроб"
Дъхът на кафе и лимони Дъхът на кафе и лимони
Когато любимият те зареже, идва ред на "Нещо неприлично скъпо" Когато любимият те зареже, идва ред на "Нещо неприлично скъпо"
Препоръчваме още
Да отглеждаш самостоятелно и отговорно дете, не е порок: „Децата на „мързеливата майка“ в детската градина“ (предложение за четене) Да отглеждаш самостоятелно и отговорно дете, не е порок: „Децата на „мързеливата майка“ в детската градина“ (предложение за четене)
Ново издание на „Ад“, първата част от епичната поема на Данте (предложение за четене) Ново издание на „Ад“, първата част от епичната поема на Данте (предложение за четене)
Срещу акне, пърхот и още четири полезни приложения на алое вера Срещу акне, пърхот и още четири полезни приложения на алое вера
„Мадоните на Ленинград“ от Дебра Дийн – обсадата на Ленинград оживява през съдбата на Ермитража „Мадоните на Ленинград“ от Дебра Дийн – обсадата на Ленинград оживява през съдбата на Ермитража
Предложение за четене: „Време и стил. Контури на историята на модата през XX век“ Предложение за четене: „Време и стил. Контури на историята на модата през XX век“
Да се посмеем: Жени vs. мъже Да се посмеем: Жени vs. мъже
Зелено, вкусно, полезно и може бързо да подобри психичното здраве - що е то? Зелено, вкусно, полезно и може бързо да подобри психичното здраве - що е то?
"Хората са социални животни и работата с изкуствен интелект може да навреди на личния им живот” "Хората са социални животни и работата с изкуствен интелект може да навреди на личния им живот”
Кралицата отровителка Катерина Медичи се подвизава в "Предсказанието" на Александър Дюма Кралицата отровителка Катерина Медичи се подвизава в "Предсказанието" на Александър Дюма
Как да предпазим боядисаната коса от жегите Как да предпазим боядисаната коса от жегите
ТЕСТ: Какво е нивото ти на стрес? ТЕСТ: Какво е нивото ти на стрес?
Поликистозните яйчници: Какви са симптомите по години Поликистозните яйчници: Какви са симптомите по години
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби