Дъхът на кафе и лимони

Два романа на Антъни Капела, които горещо препоръчваме

11 октомври 2012

Корици: Издателство "Кръгозор"

Обичаш пътешествията, необикновените любовни истории, завладяващите описания на непознати, но красиви места? Тогава прочети нещо от Антъни Капела (ако вече си го направила, значи си съгласна с нас!). Трябва да се отбележи, че безспорно заслуга за това читателите да се потопят и влюбят в историите, има биографията на автора - той е роден в Уганда, Африка. Получава образованието си в Сейнт Питърс Колидж, Оксфорд, където следва Английска литература. С Италия го свързва едногодишно пътешествие. Гарантираме, че е за теб!

**

"Изкушение с дъх на лимони"

Селце в подножието на Везувий, 1944 г

Ливия Пертини е прочута не само с красотата си, но и с готварските си умения в местната osteria. Тя е щастливо омъжена, но Втората световна война разрушава всичко, което е обичала. Младата жена разбира, че съпругът й е загинал на фронта. Притисната от обстоятелства, трябва да замине и да потърси работа в Неапол. Няма никаква идея какво ще стане с живота й…

Окупираният от силите на съюзниците Неапол, 1944 г.

Капитан Джеймс Гулд пристига в опустошения от бомбардировките град, където процъфтяват черният пазар, венерическите заболявания и корупцията, а момичетата се продават за парче хляб и одеало. Задачата на Гулд е да възстанови реда в града и най-вече – да спре „епидемията“ от бракове на британски войници с местни момичета…

Джеймс Гулд наема Ливия за готвач и много скоро е очарован и изкушен не само от нейните великолепни ястия…

Антъни Капела отново ни потапя в атмосферата на италианската провинция, където любовта е естествено състояние на духа, където се носят богатите аромати на италианската кухня и се срещат силни и волеви характери!

 

"С дъх на кафе"

Лондон, 1896 г., Робърт Уолис, бохем и мизерстващ поет, поема ангажимент към загадъчен търговец на кафе. Задачата му е да състави „речник на кафето”, в който да опише неуловимите аромати на сортовете на това легендарно растение. Омаян от вълшебния дъх на кафето и запленен от свободомислещата Емили, дъщеря на новия му началник, Робърт се влюбва...

Но задачата му го отвежда в далечна Африка, където пред него се разкрива един нов свят. След срещата с робинята Фикре и участието му в традиционни абисински кафеени церемонии, Робърт разбира, че мислите и сетивата му никога повече няма да бъдат същите. Той се потапя в тайнствения свят на Африка, изпълнен с мистика, страст и ... опияняващия дъх на кафе.

Най-странната любовна история за двама души, които всъщност не са заедно. Историята за живота на Робърт и Емили е изумителна. Тази книга не само ще ви развълнува, но ще ви разсмее, разплаче и разгневи едновременно... Роман, изтъкан от емоции, ухаещ на един от най-омагьосващите аромати на света - аромата на кафето.

**

Не са за изпускане и другите книги на автора - "Ако искаш да си легнеш с мен... сготви ми!" и "Императрицата на сладоледа".

Коментирай »
Още по темата
Изследване: Кафето предпазва от депресия
Колко горещ може да бъде "Огънят на пустинята"
Историята на YSL
Когато любовта ти е "мъжът от съседния гроб"
Да достигнеш "Изворът" на Айн Ранд
Препоръчваме още
Никога не прави това след секс
Да преборим умората: Най-добрите билки за спокоен сън
Най-добрите любовници са с бирени коремчета
Портокалите горят мазнини
Eсенната и пролетната смяна на часовото време: Коя води до повече нарушения на съня?
Трите най-популярни секс пози и тайните, които издават
Мъжете избират жените и по ръста
Въстанието на Асен и Петър оживява в роман на големия Слав Хр. Караславов (предложение за четене)
Най-честите секс разочарования
Шест причини да си все още необвързана
Отвъд външния вид: Можеш ли да познаеш кои са най-привлекателните женски черти
Най-успешните мъжки свалки
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби