Дъхът на кафе и лимони

Два романа на Антъни Капела, които горещо препоръчваме

11 октомври 2012

Корици: Издателство "Кръгозор"

Обичаш пътешествията, необикновените любовни истории, завладяващите описания на непознати, но красиви места? Тогава прочети нещо от Антъни Капела (ако вече си го направила, значи си съгласна с нас!). Трябва да се отбележи, че безспорно заслуга за това читателите да се потопят и влюбят в историите, има биографията на автора - той е роден в Уганда, Африка. Получава образованието си в Сейнт Питърс Колидж, Оксфорд, където следва Английска литература. С Италия го свързва едногодишно пътешествие. Гарантираме, че е за теб!

**

"Изкушение с дъх на лимони"

Селце в подножието на Везувий, 1944 г

Ливия Пертини е прочута не само с красотата си, но и с готварските си умения в местната osteria. Тя е щастливо омъжена, но Втората световна война разрушава всичко, което е обичала. Младата жена разбира, че съпругът й е загинал на фронта. Притисната от обстоятелства, трябва да замине и да потърси работа в Неапол. Няма никаква идея какво ще стане с живота й…

Окупираният от силите на съюзниците Неапол, 1944 г.

Капитан Джеймс Гулд пристига в опустошения от бомбардировките град, където процъфтяват черният пазар, венерическите заболявания и корупцията, а момичетата се продават за парче хляб и одеало. Задачата на Гулд е да възстанови реда в града и най-вече – да спре „епидемията“ от бракове на британски войници с местни момичета…

Джеймс Гулд наема Ливия за готвач и много скоро е очарован и изкушен не само от нейните великолепни ястия…

Антъни Капела отново ни потапя в атмосферата на италианската провинция, където любовта е естествено състояние на духа, където се носят богатите аромати на италианската кухня и се срещат силни и волеви характери!

 

"С дъх на кафе"

Лондон, 1896 г., Робърт Уолис, бохем и мизерстващ поет, поема ангажимент към загадъчен търговец на кафе. Задачата му е да състави „речник на кафето”, в който да опише неуловимите аромати на сортовете на това легендарно растение. Омаян от вълшебния дъх на кафето и запленен от свободомислещата Емили, дъщеря на новия му началник, Робърт се влюбва...

Но задачата му го отвежда в далечна Африка, където пред него се разкрива един нов свят. След срещата с робинята Фикре и участието му в традиционни абисински кафеени церемонии, Робърт разбира, че мислите и сетивата му никога повече няма да бъдат същите. Той се потапя в тайнствения свят на Африка, изпълнен с мистика, страст и ... опияняващия дъх на кафе.

Най-странната любовна история за двама души, които всъщност не са заедно. Историята за живота на Робърт и Емили е изумителна. Тази книга не само ще ви развълнува, но ще ви разсмее, разплаче и разгневи едновременно... Роман, изтъкан от емоции, ухаещ на един от най-омагьосващите аромати на света - аромата на кафето.

**

Не са за изпускане и другите книги на автора - "Ако искаш да си легнеш с мен... сготви ми!" и "Императрицата на сладоледа".

Коментирай »
Кафето предпазва от депресия
Колко горещ може да бъде "Огънят на пустинята"
Историята на YSL
Когато любовта ти е "мъжът от съседния гроб"
Да достигнеш "Изворът" на Айн Ранд
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Затвор за споменаване на Бог по време на секс
Учени откриха формулата на добрия нощен сън
Най-вкусно е с ръце! 6 храни, за които не ти трябват нож и вилица
Осем спиращи дъха колекции на осем модни гиганти в Париж
„Небесни тела“ - плетеница от отношения и емоции от Джуха ал Харити (предложение за четене)
Предложение за четене: Д-р Яел Адлер разказва за „Чудото кожа“
Предложение за четене: „Дилър на реалности” - футуристичен шпионски трилър от Николас Димитров
Хранете се пет пъти на ден срещу затлъстяване
Дори любовните трепети на насекомите са засегнати от мръсния въздух
Осем причини за изневярата на мъжа 
Най-сексуалният, най-страстен и ревнив знак на зодиака
5 съвета за по-добро настроение
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби