„Даяна. В търсене на любовта“ представя последните години от живота на принцесата (предложение за четене)

Изданието е продължение на официалната биография на една от най-обичаните кралски особи

„Даяна. В търсене на любовта“ представя последните години от живота на принцесата (предложение за четене)

Photo credit: „Ентусиаст“

Базирана на ексклузивни интервюта и широкообхватни изследвания, книгата на журналиста и писател Андрю Мортън „Даяна. В търсене на любовта“ представя последните години от живота на принцесата на Уелс.

Биографията съдържа непубликувани подробности от записите на лейди Ди и Мортън, правени за „Даяна. Нейната истинска история от първо лице“. Авторът излага на фокус едни от най-трудните моменти на принцесата, катастрофалните последствия от брака ѝ с принц Чарлз и обстоятелствата около нейната смърт.

Андрю Мортън е един от най-известните биографи в света що се отнася до съвременните звезди и кралските особи. Сред най-хитовите му биографии са тези на принцеса Даяна, Моника Люински, Мадона, семейство Бекъм, Том Круз, Анджелина Джоли и херцога и херцогинята на Кеймбридж. Най-новите му проучвания са посветени на  кралица Елизабет II и Меган Маркъл.

Андрю Мортън/Photo credit: „Ентусиаст“

Премиерата на „Даяна. Нейната истинска история от първо лице“ през 1992 г. предизвиква медийна лудост и разтърсва из основи кралското семейство, дворцовата йерархия и цялото британско общество. Андрю Мортън разкрива, че принцесата сътрудничи за написването на книгата, което я превръща в нейна официална биография, но тя не обхваща напълно живота на Даяна, особено след развода ѝ с принц Чарлз до нейната смърт.

Настоящото продължение хвърля светлина върху събитията около кончината на Даяна, които се разиграват пред суровия поглед на медиите и връщат името ѝ под прожекторите. Фигури като някогашния ѝ любовник Джеймс Хюит, иконома ѝ Пол Бърел и прислужника на принц Чарлс Майкъл Фосет проговарят, докато интригуващите коментари, които принцесата прави по време на записите с Мортън и които никога не са били публикувани, се оказват изключително важни с оглед на последвалите събития. Приятели, съветници и други приближени споделят много по-открито след смъртта ѝ, отколкото преди това.

„Даяна. В търсене на любовта“ е окончателно изследване на живота на принцесата, което разглежда най-решаващия период в нейния кратък живот и дава последната дума за една от най-обичаните личности на нашето време.

„Това е книга, която успешно поставя действията на Даяна в контекст и представя неутрална оценка на тази паметна фигура“, споделят от Publishers Weekly.

Photo credit: „Ентусиаст“

Коментирай »
Препоръчваме още
 Джей Ло дава уроци по отслабване Джей Ло дава уроци по отслабване
Внимание! Шест храни и напитки, с които не бива да прекаляваме Внимание! Шест храни и напитки, с които не бива да прекаляваме
Глобалното затопляне пречи на дърветата да "дишат" Глобалното затопляне пречи на дърветата да "дишат"
Не тичай след него Не тичай след него
Висок интелектуален потенциал, дислексия, Аспергер, свръхчувствителност: „Неуправляеми или атипични?“ в подкрепа на различните деца и техните родители Висок интелектуален потенциал, дислексия, Аспергер, свръхчувствителност: „Неуправляеми или атипични?“ в подкрепа на различните деца и техните родители
Девет вредни навика, с които пропиляваш живота си Девет вредни навика, с които пропиляваш живота си
Кибертормоз, омраза, заплахи: Опасностите, с които най-често се сблъскват децата онлайн Кибертормоз, омраза, заплахи: Опасностите, с които най-често се сблъскват децата онлайн
Може ли изкуственият интелект да предвижда усложненията от различни заболявания? Може ли изкуственият интелект да предвижда усложненията от различни заболявания?
Страхът от отхвърляне се познава по връзките: Как да преборим травмата и да бъдем щастливи Страхът от отхвърляне се познава по връзките: Как да преборим травмата и да бъдем щастливи
Орален секс за настроение Орален секс за настроение
Животът в близост до барове е вреден за здравето на сърцето Животът в близост до барове е вреден за здравето на сърцето
Остаряването не винаги води до помъдряване Остаряването не винаги води до помъдряване
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби