Енциклопедия разкрива „500 факта за света около нас“ (предложение за четене)

В духа на „Страховитото в историята“ това забавно издание превежда децата из тайните на света.

Енциклопедия разкрива „500 факта за света около нас“ (предложение за четене)

Photo credit: издaтелство „Сиела“

Как да се отървем от ХЛЪЦ-ването? Кои са най-отровните змии в света? Кога се пенсионират ураганите?

Родителите може и да не могат да намерят отговор на някои от тези въпроси, но супер шантавата и забавна енциклопедия „500 факта за света около нас“ може!

Изданието, написано в духа на иконичната поредица „Страховитото в историята“, предлага над 500 любопитни, необикновени и образователни факта, съвета и неща, които могат да изумят дори най-начетените майки и татковци, както и най-смелите малки приключенци.

Photo credit: издaтелство „Сиела“

Богато илюстрирана с черно-бели илюстрации тази необичайна книга предлага интерпретации на моменти от историята, смайваща ума география и изумителна наука.

От нея ще научите коя е най-малката кост при бозайниците, коя държава е издала първата пощенска марка в света, както и кои са трите птици гиганта – всичките без крила и вече изчезнали от лицето на земята. Също така ще откриете не-чак-толкова древна алхимична рецепта за злато (внимание, не се препоръчва да я пробвате сами вкъщи), както и анализ на това какво говори почеркът ви за вас.

Photo credit: издaтелство „Сиела“

Без да се ограничава в темите и спецификите, енциклопедията успява да комбинира забавното и абсурдното с полезното, за да разкрие всички невероятни страни на реалността, в която живеем. Защото няма по-пъстро и необичайно приключение от самия живот.

Подходяща както за любознателни деца на възраст от 6 до 10 години, така и за техните родители,  „500 факта за света около нас“ предизвиква своите читатели със забавни главоблъсканици, оптически илюзии и забавни трикове, с които да впечатлят и своите приятели.

Photo credit: издaтелство „Сиела“

Така че пригответе се да бъдете слисани, стъписани и направо отвени.

И най-вече – да се забавлявате, докато разкривате тайните на света!

Photo credit: издaтелство „Сиела“

Коментирай »
Препоръчваме още
Защо мъжете харесват лошите момичета Защо мъжете харесват лошите момичета
Дълъг COVID-19 и постковид: Рискови фактори и симптоми Дълъг COVID-19 и постковид: Рискови фактори и симптоми
ТЕСТ: Коя е идеалната ти дестинация за пътуване? ТЕСТ: Коя е идеалната ти дестинация за пътуване?
Впечатляващ шпионски трилър от мистериозната авторка Ели Конуей: „Аргайл“ (предложение за четене) Впечатляващ шпионски трилър от мистериозната авторка Ели Конуей: „Аргайл“ (предложение за четене)
Кулинарно пътешествие по егейското крайбрежие на Турция Кулинарно пътешествие по егейското крайбрежие на Турция
„Нашето вечно утре“ – интимна възхвала за златния век на видеоигрите (предложение за четене) „Нашето вечно утре“ – интимна възхвала за златния век на видеоигрите (предложение за четене)
Перфектният завършек на уикенда Перфектният завършек на уикенда
„Стигнахме ли вече?“ – най-забавният пътеводител за българския родител от фуриите „Майко мила“ (предложение за четене) „Стигнахме ли вече?“ – най-забавният пътеводител за българския родител от фуриите „Майко мила“ (предложение за четене)
Вкусна, лесна за приготвяне и почти здравословна: Тази салата става за минути Вкусна, лесна за приготвяне и почти здравословна: Тази салата става за минути
Предложение за четене: „Обичай смело“ - биография на големия Енчо Керязов Предложение за четене: „Обичай смело“ - биография на големия Енчо Керязов
Мъжете си умират да чуят това Мъжете си умират да чуят това
Сексът като антистрес терапия Сексът като антистрес терапия
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби