снимки: Форум Филм България

Бляскавата световна премиера на една от най-очакваните продукции този празничен сезон – „Последната Коледа“ се състоя в Ню Йорк на 29 октомври 2019 година.

Ослепителната Емилия Кларк и красавецът Хенри Голдинг, които изпълняват главните роли във филма, озариха с присъствието си „Града, който никога не спи“.

Заедно с тях на събитието присъстваха и неотразимите Мишел Йео и носителката на Оскар и сценарист на филма Ема Томпсън, режисьорът Пол Фийг, ко-сценаристката Брайъни Кимингс и продуцентът Дейвид Ливингстън.

Сред останалите гости на галата бяха авторът на идеята за филма Грег Уайз, актрисата Джесика Чафин, Лив Ло, Дона Лангли, Рон Майър и др.

Вдъхновен от най-известните и непреходни песни на незабравимия Джордж Майкъл, и решен в най-добрите традиции на класическите коледни ленти, филмът „Последната Коледа“ е забавна и трогателна история за любовта, приятелството, празничния дух и още нещо.

Всичко това на фона на прелестния Лондон, който блести, преобразен за Коледа.

Във фокуса на сюжета е саможивата Кейт, която заради редица нещастни обстоятелства и лоши решения е загърбила всякакви отговорности и сбъдването на най-голямата си мечта – да бъде певица.

Тя пилее живота си, скитайки се из Лондон под акомпанимента на звънчетата на обувките си, които са само едно от дразнещите следствия от работата ѝ като елф в целогодишно отворен коледен магазин.

Скарана с приятелите си и отчуждила се от семейството си, един ден Кейт случайно попада на симпатичния и мистериозен Том, който изглежда подозрително съвършен. Веднъж попаднал в живота ѝ, Том започва да руши всички стени, зад които се е скрила Кейт.

Докато Лондон се преобразява за най-светлия празник в годината, връзката им става все по-силна, но въпреки това нещата между тях просто не се получават. Понякога обаче човек трябва да се пусне по течението, да слуша сърцето си… и да има мъничко вяра.

Главните роли в „Последната Коледа“ са поверени на Емилия Кларк, Хенри Голдинг, Мишел Йео, Ема Томпсън, Роб Дилейни.

Лентата излиза на голям екран у нас на 15 ноември 2019 година.

Коментирай >