снимки: Форум Филм България

Последната Коледа“ (Last Christmas) е забавна и трогателна история за любовта, изкуплението, празничния дух и още нещо.

Лентата е вдъхновена от най-известните и непреходни песни на незабравимия Джордж Майкъл и решена в най-добрите традиции на класическите коледни филми.

В главните роли влизат звездата от „Игра на тронове“ Емилия Кларк и екзотичният красавец Хенри Голдинг, познат от „Лесна услуга“ и хита „Crazy Rich Asians“.

Емилия Кларк е саможивата Кейт, която заради нещастни обстоятелства и поредица от лоши решения, е загърбила всякакви отговорности и мечти за реализация като певица.

Тя пилее живота си, скитайки се из Лондон под акомпанимента на звънчетата на обувките си, които са само едно от дразнещите следствия от работата ѝ като елф в целогодишно отворен коледен магазин.

Скарана с приятелите си и отчуждила се от семейството си, един ден Кейт случайно попада на симпатичния и мистериозен Том (Хенри Голдинг), който изглежда подозрително идеален.

Веднъж попаднал в живота ѝ, Том започва да руши всички стени, зад които се е скрила Кейт.

Докато Лондон се преобразява за най-светлия празник в годината, връзката им става все по-силна, но въпреки това нещата между тях просто не се получават. Понякога обаче човек трябва да се пусне по течението, да слуша сърцето си… и да има мъничко вяра.

В „Последната Коледа“ ще чуем някои от най-известните песни на Джордж Майкъл (включително и коледната класика, дала заглавието на филма), които са дълбоко свързани с идеята за филма и се преплитат с живота на Кейт, както и ситуациите и емоционалните състояния, през които преминава героинята на Емилия Кларк.

Ще чуем и няколко напълно неизвестни досега произведения на легендарния певец и носител на Грами.

Последната Коледа“ е продуциран от носителя на БАФТА Дейвид Ливингстън, Ема Томпсън, Пол Фийг и Джеси Хендерсън.

Режисьор на лентата е Пол Фийг, сценарият е на Ема Томпсън и Брайъни Кимингс.

Главните роли са поверени на Емилия Кларк, Хенри Голдинг, Мишел Йео, Ема Томпсън, Роб Дилейни.

Последната Коледа“ е в кината от 15 ноември.

Коментирай >