снимка: pexels.com 

Във всяка връзка, рано или късно идва време и за този въпрос: „Истината ли казва или ме лъже?“ При някои е още в началото, когато се чудиш харесва ли те или иска да спи с теб, при други минават години, преди доверието да започне да се разчупва.

Понякога той си е издействал това недоверие, друг път е плод на твоите комплекси и неувереността ти. Ето няколко начина да разбереш каква е истината:

Зависи от темата

Докато жените най-често лъжем за възрастта и килограмите си, то при мъжете е малко по-сложно. Те лъжат за заплатата си, работата си и колко често тренират, защото обичат да се изкарват по-богати, по-умни и по-атлетични. Друга тема, за която мъжете лъжат са бившите им връзки.

via GIPHY

Езикът на тялото

Веднъж е дълга пауза след елементарен въпрос, друг път ще те гледа право в очите, с цел да изглежда по-уверен в думите си. Казват още, че лъжецът ще прикрие с ръка част от лицето си. Известно е, че когато лъжат, хората се потят повече, дишането им зачестява, както и пулсът им.

Противоречия

Можеш да разпознаеш лъжеца и по някои основни пропуски в историята - тя се променя всеки път, може и да има много детайли, но с всяко поредно разказване, те се разминават. Опитай се да го накараш да разкаже историята наобратно – отзад напред, като му задаваш насочващи въпроси. Казват, че именно тогава лъжците се объркват.

via GIPHY

Държи се отбранително

Когато някой те лъже поведението му се променя, минава в отбранителна позиция. Особено ако усети недоверието ти е много вероятно да се опита да хвърли подобни обвинения върху теб. Освен това когато хората лъжат сменят начина, по който говорят – твърде бавно или бързо, тихо или силно – но никога не звучат като себе си.

Носи му се слава

Често мъжът върви със славата си. Ако за него се говори, че обича да послъгва, може би има причина. Обърни внимание дали премълчава истината в разговори с околните. Ако лъже другите, най-вероятно лъже и теб.

via GIPHY

Интуицията ти

Казват, че имаме развита интуиция, с която усещаме когато някой ни лъже. Може би е добре понякога да се вслушваш във вътрешния си глас. Ако е само той обаче не избързвай с изводите, за да не набедиш невинна жертва ;)

И още лъжи и връзки:

Осем мъжки лъжи, "облечени" в реплики 

За какво лъжат мъжете и жените на първа среща

Той обича да лъже за това

Коментирай >