Игра на тронове“ беше обявен за най-добър драматичен сериал на 71-вата церемония по раздаване на наградите Еми, която се състоя на 23 септември в Лос Анджелис.

Питър Динклидж, който играе ролята на Тирион Ланистър в хитовата поредица, получи наградата Еми за най-добър поддържащ актьор в драматичен сериал.

Така той дели рекорда за най-много отличия за една роля – четири, с Арън Пол за "В обувките на Сатаната".

Игра на тронове“ има и 10 награди в техническите категории на наградите Еми, с което статуетките му стават 12. Така сериалът изравни собствения си рекорд от 2012 година.

Сред големите победители на Еми 2019 се нареди и мини-сериалът „Чернобил“, в който се разказва за аварията в едноименната атомна електроцентрала през 1986 година.

Поредицата спечели Еми в три категории - за най-добър мини-сериал, за режисура на мини-сериал и за сценарий. В техническите категории музиката към „Чернобил“ беше отличена с награда Еми за “Изключителна музикална композиция към сериал или филм”.

Получавайки статуетката, сценаристът Крейг Мейзин заяви, че „Чернобил“ показва колко е важна истината и опасността от лъжата.

Сериалът „Fleabag“ (Боклук) изненадващо спечели цели четири награди Еми - за най-добър комедиен сериал, за най-добра актриса в комедиен сериал (Фийби Уолър-Бридж), за най-добър сценарий на комедиен сериал и за режисура на комедиен сериал (Хари Брадбиър).

Бил Хейдър получи за втора поредна година наградата за най-добър актьор в комедиен сериал за ролята си в „Бари“.

Джоди Комър спечели наградата за най-добра актриса в драматичен сериал за „Убивайки Ийв“.

Били Портър грабна Еми за най-добър актьор в драматичен сериал за сериала "Поза".

Статуетката за драматична актриса в поддържаща роля отиде при Джулия Гарнър ("Озарк").

Тони Шалуб беше отличен като най-добър поддържащ актьор в комедиен сериал за "Прекрасната г-жа Мейзъл".

Алекс Борстийн спечели за втора поредна година наградата за най-добра поддържаща женска роля в комедиен сериал, отново за "Прекрасната г-жа Мейзъл".

Коментирай >