снимки: Animato Music/Universal Music Group

През последните месеци Хилдур Гуднадотир е сред най-популярните и често споменавани имена в света на филмовата и музикалната индустрия.

Освен талантлива композиторка, певица и челист, тя е автор на музиката към нашумелия сериал на HBO - „Чернобил“ (Chernobyl).

За музиката към „ЧернобилХилдур Гуднадотир получи първата си награда Еми за “Изключителна музикална композиция към сериал или филм”.

Номинирани в нейната категория бяха също Дейвид Арнолд (“Добри поличби”), Ти Боун Бърнет (“Истински детектив”), Крис Бауърс (“Когато ни видят”) и Едуард Шиърмър (“Бягство по учебник”). Церемонията се проведе в Microsoft Theater в Лос Анджелис.

“Проследяването на реакциите на зрителите на сериала „Чернобил“ беше невероятно преживяване. Продукцията разглежда бедствието с респект и реализъм и упорито работих над това да създам музика, която да импонира на посланието на всяка една сцена и да засилва въздействието ѝ. Исках зрителите да изпитат чувството, което биха изпитали ако бяха на мястото на случващото се и да разказват историята за страх, загуба и човешка грешка“, коментира Хилдур Гуднадотир.

Напрегнатата и зловеща музика изиграва ключова роля в завладяващите, клаустрофобични и драматични събития в „Чернобил“.

Преди старта на снимките на сериала, живеещата и творяща в Берлин композиторка, облечена в предпазен костюм, прекарва цял един ден на мястото на събитията, за да усети атмосферата и енергията, с които е пропито то.

Хилдур Гуднадотир е от исландски произход, челистка, изпълнителка и създателка на музиката към редица филми, сред които „Joker“, „Сикарио 2: Солдадо“ (Sicario: Day of the Soldado), „Strong Island“ и „Mary Magdalene“.

Съдържание на саундтрака към „Чернобил“:

1.  The Door - 02:43
2.  Bridge Of Death - 04:44
3.  Turbine Hall - 02:36
4.  Vichnaya Pamyat - 04:07
5.  Pump Room - 03:43
6.  Clean Up - 01:41
7.  Dealing With Destruction - 01:54
8.  Waiting For The Engineer - 01:31
9.  Gallery - 02:23
10. 12 Hours Before - 02:31
11. Corridors - 03:13
12. Liður (Chernobyl Version) - 02:48
13. Evacuation - 04:43

Коментирай >