снимки: morguefile.com

Увеличават се новите места за разходка и романтична вечеря с...котката. Специалните заведения за котки напоследък станаха хит. Всичко започна с японски ресторант, който предлага храна както за гостите си, така и за техните котки. Последваха още няколко заведения в Токио, в Източна и в Западна Европа. Миналата година отвори котешко кафене в Париж, а от този месец вече има и в Лондон, пише БГНЕС.

Кафенето Lady Dinah`s Cat Emporium е наречено по името на котката от "Алиса в страната на чудесата". Всички маси в заведението са запазени поне до началото на юли. Клиенти, бързащи да си запазят час за кафе с домашните любимци, буквално блокираха сайта с резервации няколко седмици преди отварянето.

"Получих линк за това кафене с котки от непознат човек, който очевидно не знаеше, че котката ми Бела почина преди няколко дни. Мястото е страхотно", разказва клиент на заведението.

Амбициите на собствениците на заведението се простират и извън идеята за кафенето, в което любителите на котки могат да се порадват на пухкавите писани. Създали са благотворителна фондация за животни, която има над 20 клона в Русия.

Котешкото кафене в Лондон вече набра повече от 180 000 долара. Заведението в Сан Франциско също винаги е пълно и събра 60 000 долара за инициативата

Коментирай >