Как да избегнем лошия дъх от хапването на чесън Много хора не ядат чесън заради предизвикания от него лош дъх
Много хора не ядат чесън заради предизвикания от него лош дъх
снимка: Ylanite Koppens, Pixabay
Много хора не ядат чесън, въпреки че харесват вкуса му, заради предизвикания от него лош дъх в устата.
Неприятната миризма се дължи на съдържащите се в него химични съединения.
Въпреки зловонния си имидж обаче, този зеленчук е изключително полезен.
Редовната консумация на чесън понижава нивото на кръвната захар, намалява риска от рак на млечната жлеза и нормализира артериалното налягане.
Така че не избягвайте „миризливия лек“, а просто го консумирайте с варено мляко, съветва диетоложка от Турцияс.
Тя е категорична, че млякото ще неутрализира неприятната миризма, а вие ще се радвате на вкуса и здравословните ползи от чесъна.
Коментирай » Още по темата
Препоръчваме още