Меркурий в Козирог – за какво е подходящ периодът

Астрологът Ники Момчева разкрива къде ще са силните и слабите ни страни в отделните етапи от периода  

14 януари 2024
Меркурий в Козирог – за какво е подходящ периодът

Създадено с DALL·E на OpenAI

На 14 януари планетата на комуникацията Меркурий навлиза в земния знак Козирог, където ще остане до 5 февруари.

✨В гръцката митология Меркурий носи името Хермес и е пратеник на боговете. Бърз и ловък, вестителят на боговете има дар слово и пътува много. В астрологията това е планетата, която свързваме с четене, писане, говорене, слушане, мислене, наблюдаване, той олицетворява нашия ум. А знакът, в който се намира в наталната ни карта, описва начина на мислене и общуване. Това разкрива астрологът Ники Момчева.

✨До скоро Меркурий беше в най-оптимистичния знак от зодиака – Стрелец. Там ни накара да търсим смисъла, да разширим мирогледа си и може би да видим някои уроци, на които не сме обръщали внимание. Може през този период малко да сме прибързали и да сме казали повече отколкото трябва. Сега обаче Меркурий навлиза в строгия и отговорен знак Козирог, който ще изиска от нас да внимаваме и да бъдем мъдри.

✨Меркурий в Козирог е методичен, той събира факти и работи усилено, премерено и по план. Тук той е предпазлив и знае какво иска и как да го постигне. Този период ще изиска от нас да подредим мислите си, както и да вкараме ред и организация в делата си. Добър период е да обсъдим и видим какви са възможностите ни за кариерно развитие, както и да направим бизнес план за нови проекти. Момчева допълва, че периодът е подходящ за структуриране на задачите и следване на стъпките към добрия резултат. 

✨В емоционален план ще бъдем доста премерени, но и периодът е такъв – подходящ е да погледнем по-реалистично и практично. В момента имаме няколко планети в Козирог – Слънцето, Марс и Плутон, а скоро и Венера ще премине също в този знак, така че време е да се залавяме за работа и да бъдем дисциплинирани, съветва астрологът. По думите ѝ тази енергия ще ни помогне да изпълним задачите в срок и да получим стабилност.

✨От 18 януари Меркурий ще има позитивен аспект със Сатурн, което ще повиши концентрацията и самодисциплината ни и ще можем да имаме ясна преценка, както и да наваксаме със задачите. Времето е подходящо за подписване на договори, водене на преговори и като цяло всякакви бизнес сделки. Може да водим задълбочени дискусии, независимо дали в бизнес или личен план, споделя още специалистът.

✨От 19 януари Меркурий ще бъде и в хармоничен аспект с Юпитер и ще носи оптимизъм и добри новини. Моментът е много добър за учене и придобиване на нови знания, както и за пътувания и приключения. Момчева допълва –можем да срещнем нови хора, да активираме повече социалния си живот и да се забавляваме. Този момент е подходящ също за решаване на правни въпроси.

✨От 27 януари Меркурий ще се срещне с Марс и ще ни даде голяма доза решителност за действия и отстояване на гледната точка. Избягвайте да влизате в излишни спорове, няма да доведат до нищо, съветва астрологът. Краят на месеца ще бъде доста активен период.

Личен архив

Ники Момчева е астролог по призвание, завършила е обучение в школата към Съюза на българските астролози “Иван Станчев”. Изучавала е още кармична астрология, медицинска астрология и психосоматика. Ники продължава задълбочено да черпи нови познания в астропсихологията, нумерoлогията, медицинската астрология и холистичното лечение, както и кристало-терапията. Ако искате да научите повече за работата ѝ, интересувате се от годишен хороскоп или искате да разберете как ще ви повлияят всички големи астрологични промени, можете да се свържете с Ники Момчева във Фейсбук страницата ѝ и в сайта astroguidebynm.com.

Коментирай »
Още по темата
Месечен хороскоп за януари: Какво ни вещаят звездите за началото на 2024 г. Месечен хороскоп за януари: Какво ни вещаят звездите за началото на 2024 г.
Психосоматиката и болестите – 10 симптома, чрез които тялото ни алармира за проблем Психосоматиката и болестите – 10 симптома, чрез които тялото ни алармира за проблем
Да разбием митовете за зодиите: Какво е асцендент и как Слънцето и Луната ни влияят Да разбием митовете за зодиите: Какво е асцендент и как Слънцето и Луната ни влияят
Препоръчваме още
ТЕСТ: Родена ли си да бъдеш принцеса? ТЕСТ: Родена ли си да бъдеш принцеса?
ТЕСТ: Кой е господин „Перфектен“ за теб? ТЕСТ: Кой е господин „Перфектен“ за теб?
Големите победители на наградите Оскар 2020: „Паразит” влезе в киноисторията (ВИДЕО) Големите победители на наградите Оскар 2020: „Паразит” влезе в киноисторията (ВИДЕО)
Бебетата започват да учат език преди раждането си? Бебетата започват да учат език преди раждането си?
Топ 10 на най-шумните животни в света (ВИДЕО) Топ 10 на най-шумните животни в света (ВИДЕО)
Знаете ли как влияе порното на сексуалния апетит на мъжете? Знаете ли как влияе порното на сексуалния апетит на мъжете?
Кюфтета от тиквички – вкусни и лесни за приготвяне Кюфтета от тиквички – вкусни и лесни за приготвяне
Сексът – преди или след работа? Сексът – преди или след работа?
„Мирисни разкрития“: Ароматът на ръцете издава пола на човека „Мирисни разкрития“: Ароматът на ръцете издава пола на човека
Не задушавайте кърлежа с олио: 6 трика, с които сами да извадим паразита Не задушавайте кърлежа с олио: 6 трика, с които сами да извадим паразита
От „Ла страда“ до „Часовете“ - от страдащите до независимите женски образи в киното (предложение за четене) От „Ла страда“ до „Часовете“ - от страдащите до независимите женски образи в киното (предложение за четене)
ТЕСТ: Каква е твоята идеална тренировка? ТЕСТ: Каква е твоята идеална тренировка?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби