снимка: PIRO4DPixabay 

С края на годината, неизбежно си задаваме няколко основни въпроса. Какво постигнахме през изминалата година, каква беше тя, изпълнихме ли набелязаните цели и какво не успяхме да направим...класически въпроси, които няма как да не си зададем в края на декември. Най-често женският списък изглежда така:

През тази година ще спра цигарите или поне много ще ги намаля...
През тази година ще сваля онези 10 килограма веднъж за винаги...
През тази година ще се занимавам само с перспективни, симпатични и умни мъже. Край с льольовците, край с играчите, край с несериозните лигльовци.
През тази година ще тръгна на фитнес и ще няма да спирам да ходя през цялото време.
През тази година ще се усмихвам повече и няма да се ядосвам за глупости.
През тази година ще поискам увеличение на заплатата.

Ако и твоят списък е подобен, това е съвсем нормално. Ако осъзнаеш обаче, че не си изпълнила и половината от обещаното, няма как да не се депресираш. За да не се стига до там, за догодина си направи по-облекчен списък. Например си обещай да свалиш 5, а не 10 килограма, не си обещавай да намериш перфектния мъж и в никакъв случай да спреш цигарите. Тогава шансът да не изпълниш обещанията в списъка е много малък, а дори и да стане, разочарованието няма да е толкова голямо. И ако си осъзнала, че имаш няколко неща, които не си изпълнила, не се хвърляй да ги правиш сега, в малкото оставащо време до края на годината. Просто се примири и остави списъка настрана, а догодина ще е по-успешен. 

Коментирай >