снимки:  Анимато Мюзик/Universal Music Group, Форум Филм България

Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ е дългоочакваната кулминация на най-вълнуващата фантастична поредица в историята на киното, белязала живота на няколко поколения зрители и кинотворци.

Автор на музиката към лентата отново е носителят на Оскар Джон Уилямс, написал саундтрака за всяка една част от сагата „Междузвездни войни“ от „Нова надежда“ (1977) насам.

“Преди 40 години Джордж Лукас представи на света гениалната си идея, своята изобретателност и творческия си гений”, разказва Джон Уилямс. “Той ми даде възможност, която никой друг оперен или филмов композитор не бе получавал дотогава... Шансът да работя непрекъснато в продължение на четири десетилетия върху един проект и с всеки филм да добавям още към колекцията с музикални теми, които се надявам да продължат да живеят като органично цяло”.

За музиката към „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ режисьорът Дж. Дж. Ейбрамс споделя:

Джон за пореден път ни представя изключително зашеметяващ саундтрак с чисто нови, великолепни, плашещи, мистериозни, епични и интимни теми, като същевременно преразглежда и някои от най-големите си, класически мелодии. Благодарността ми към Джон е неописуема - не само за въздействието на музиката му във всяка една сцена, но и за въздействието ѝ върху живота ни”.

Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ ни отвежда една година след събитията в „Последните джедаи“. РейФинПо и последните остатъци от Съпротивата се готвят за решаващо стълкновение със силите на Първия ред и се изправят пред лицето на най-голямото зло, олицетворено от завръщането на император Палпатин. Епичната битка ще се води както в безкрайните простори на галактиката, така и дълбоко в душите на познатите ни герои, всеки от които трябва да надмогне своите вътрешни демони.

Главните роли в „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ са поверени на Дейзи РидлиАдам ДрайвърДжон Бойега, Оскар АйзъкЛупита НионгоДонал ГлийсънКели Мари ТранЙонас СуотамоБили ЛоурдМарк ХамилБили Дий УилямсАнтъни ДаниелсКари ФишърНаоми Аки, Ричард Е. Гранд, Кери Ръсел.

Коментирай >