Грандиозната премиера на „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ в  Лос Анджелис/снимки: Форум Филм България

На 16 декември 2019 година в El Capitan Theater в Лос Анджелис се състоя грандиозната световна гала премиера на „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ - нетърпеливо очакваната кулминация на най-вълнуващата фантастична поредица в историята на киното, белязала живота на няколко поколения зрители и кинотворци.

Кулминацията слага край на емблематичната история на Скайуокър, започнала през далечната 1977 година с революционния „Междузвездни войни: Нова надежда“, който промени завинаги облика на филмовата индустрия.

На забележителното събитие присъства творческият екип на филма в лицето на режисьора Дж. Дж. Ейбрамс, продуцента и изпълнителен директор на „Lucasfilm“ Катлийн Кенеди, композиторът на музиката – живата легенда Джон Уилямс, младите звезди Дейзи Ридли, Адам Драйвър, Джон Бойега и Оскар Айзък, както и ветераните Марк Хамил, Били Дий Уилямс, Антъни Даниелс и Иън Макдърмид.

Към тях се присъединиха Кели Мари Тран, Йонас Суотамо и новите попълнения във филма Наоми Аки, Ричард Е. Гранд и Кери Ръсел.

По синия килим преминаха още любимците на феновете Трипио, R2-D2, D-O, Чубака и безчет стормтрупъри, придружени от звезди от ранга на Харисън Форд, Стивън Спилбърг, Джон Фавро, Доминик Монахан, Кевин Смит, Спайк Лий и още много други изтъкнати личности от шоубизнеса.

Сред гостите бяха и най-верните и нетърпеливи фенове на далечната галактика, жадуващи да се докоснат до любимите си герои и първи да споделят финалното им приключение в зрелищния и изключително емоционален край на историята.

Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ ни отвежда една година след събитията в „Последните джедаи“. Рей, Фин, По и последните остатъци от Съпротивата се готвят за решаващо стълкновение със силите на Първия ред и се изправят пред лицето на най-голямото зло, олицетворено от завръщането на император Палпатин. Епичната битка ще се води както в безкрайните простори на галактиката, така и дълбоко в душите на познатите ни герои, всеки от които трябва да надмогне своите вътрешни демони.

Режисьор на „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ е Дж. Дж. Ейбрамс, който се завръща към поредицата след феноменалния успех на „Междузвездни войни: Силата се пробужда“.

Ейбрамс е и съсценарист на филма заедно с носителя на Оскар Крис Терио. Автор на музиката е Джон Уилямс, написал саундтрака за всяка една част от сагата „Междузвездни войни“ от „Нова надежда“ (1977) насам.

Главните роли в „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ са поверени на Дейзи Ридли, Адам Драйвър, Джон Бойега, Оскар Айзък, Лупита Нионго, Донал Глийсън, Кели Мари Тран, Йонас Суотамо, Били ЛоурдМарк Хамил, Били Дий Уилямс, Антъни Даниелс, Кари Фишър, Наоми Аки, Ричард Е. Гранд, Кери Ръсел.

Вижте още снимки от бляскавата вечер на "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" в Лос Анджелис:

Коментирай >