снимки: Форум Филм България

На 20 декември 2019 godina „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ дебютира със звездно представяне в боксофиса по света и у нас.

Дългоочакваната кулминация на една от най-обичаните саги в киното, слагаща край на емблематичната история на Скайуокър, плени родните зрители и успя да се нареди сред най-успешните филми на всички времена.

За своя първи уикенд, който не включва резултатите от предпремиерните прожекции и специални маратони, „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ е гледан от почти 65 000 зрители, а приходите му са от над 762 000 лева.

Това е вторият най-голям дебют за годината у нас, изпреварен единствено от глобалния феномен „Отмъстителите: Краят“.

„Отмъстителите: Краят“ изпревари „Аватар“, вече е най-печелившият филм в историята

Финалният сблъсък между тъмната и светлата страна освен това се нареди на пето място в класацията на най-добрите премиерни уикенди на всички времена.

В световен мащаб представянето на „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ е не по-малко впечатляващо с общи приходи от над 373 милиона щатски долара.

Действието в „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ се развива една година след събитията в „Последните джедаи“.

Рей, Фин, По и последните остатъци от Съпротивата се готвят за решаващо стълкновение със силите на Първия ред и се изправят пред лицето на най-голямото зло, олицетворено от завръщането на император Палпатин.

Епичната битка ще се води както в безкрайните простори на галактиката, така и дълбоко в душите на познатите ни герои, всеки от които трябва да надмогне своите вътрешни демони.

Във филма участват Кари Фишър, Марк Хамил, Адам Драйвър, Дейзи Ридли, Джон Бойега, Оскар Айзък, Антъни Даниелс, Наоми Аки, Домнал Глийсън, Ричард Е. Грант, Лупита Нионго, Кери Ръсел, Джоунас Суотамо, Кели Мари Тран, Били Ди Уилямс и Иън Макдърмид.

Режисьор на „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ е Дж. Дж. Ейбрамс, който е и продуцент на филма заедно с Катлийн Кенеди и Мишел Рейуан.

Сценарият на продукцията е дело на Дж. Дж. Ейбрамс и Крис Терио, по идея на Дерек Конъли, Колин Тревъроу, Дж. Дж. Ейбрамс и Крис Терио, вдъхновена от образи, създадени от Джордж Лукас.

Коментирай >