снимка: Форум Филм България

След 10 години №1 в световния боксофис „Аватар“ беше детрониран.

Супергеройската продукция на Marvel Отмъстителите: Краят“ отне титлата от хита на Джеймс Камерън, след като натрупа над 2,790 милиарда щатски долара от прожекции в цял свят.

Така „Аватар“ остана на второ място с приходи от над 2,789 милиарда щатски долара.

Към 22 юли 2019 година приходите на "Отмъстителите: Краят" в Северна Америка са 854,2 милиона долара. По света лентата също постигна внушителни резултати - 1,936 милиарда долара.

„Огромни поздравления на екипите на Marvel Studios и Walt Disney Studios и огромно „благодаря“ на феновете по света, които донесоха този исторически успех“, заяви Алън Хорн, главен творчески директор на Disney Studios. „Разбира се, влиянието на „Аватар“ на Джеймс Камерън продължава да е все така силно и невероятните резултати на двете продукции само показват силата на филмите да вълнуват и сближават хората. Талантливите създатели и на двата свята имат още много какво да покажат и очакваме с нетърпение да видим бъдещето и на Марвел, и на Пандора“, допълни Хорн.

В края на юни на голям екран се появи и нова версия на филма с изтрита "незавършена" сцена видео интродукция от единия от режисьорите - Антъни Русо, което допълнително увеличи приходите на и без това печелившата лента на Marvel.

"Отмъстителите: Краят" излезе на екран през април 2019 година. Той е кулминацията на история, разказана в 22 филма от киновселената на Marvel.

В Топ 10 на най-печелившите филми на всички времена влизат още „Отмъстителите: Война без край“, „Джурасик свят“, „Отмъстителите“, „Бързи и яростни 7“, „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ и „Черната пантера“.

Топ 100 на най-печелившите филми в историята вижте тук

Коментирай >