снимки: Форум Филм България

Най-дългоочакваната битка на годината разби боксофиса в премиерния уикенд на „Отмъстителите: Краят“. За петте дни от изминалия празничен уикенд епичният финал на отчаяната битка на последните оцелели Отмъстители с безскрупулния Танос привлече в българските кина близо 96 000 зрители зрители и реализира приходи от над 1 150 000 лв.

На премиерата на „Отмъстителите: Краят“ в София (СНИМКИ)

В премиерния си уикенд „Отмъстителите: Краят“ счупи не един и два рекорда както в България, така и по света.

У нас филмът нахлу в кината като най-касовия не само в киновселената на Marvel, изпреварвайки всички останали 21 филма в нея, но и постави рекорд по приходи от първи уикенд сред всички филми по комикси за всички времена.

Премиерата на „Отмъстителите: Краят“ е и най-гледаната сред всички кинозаглавия от началото на 2019 година. Филмът тръгна на рекорден брой екрани в страната за всички времена – 96.

Епичен финал на една велика история: „Отмъстителите: Краят“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

Финалната битка на Отмъстителите постигна забележителни успехи и в световния боксофис. С глобален приход от 1.2 милиарда долара филмът бележи рекорд за най-голям световен дебют на всички времена, почти удвоявайки резултата на предишния рекордьор - „Отмъстителите: Война без край“.

С приходи от 859 милиона долара в САЩ финалът на сагата с камъните на безкрайността подобрява с близо 400 милиона долара резултатите на предишния рекордьор „Бързи и яростни 8“.

„Отмъстителите: Краят“ вече разбива рекорди (ВИДЕО/СНИМКИ)

Филмът държи първо място и във всички топ 16 международни пазари – Китай, Великобритания, Южна Корея, Мексико, Австралия, Германия, Индия, Бразилия, Франция, Италия, Филипините, Тайланд, Индонезия, Испания, Япония, Хонконг и Тайван.

Тежкият ход на събитията, който Танос предизвика със смъртта на половината живи същества във Вселената и погрома в редиците на Отмъстителите, принуждава останалите супергерои да се впуснат в една последна битка.

Освен Ант-Мен и Ястребово око в помощ на Отмъстителите се явява и Капитан Марвел. Дали силата на Капитан Марвел ще бъде достатъчна, за да могат Отмъстителите да надделеят? Ще бъде ли трагичната развръзка затвърдена, за да направи място на съвсем нова линия в историята, или ще станем свидетели на епично възраждане? А може би краят е просто край?

Коментирай >