снимки: Форум Филм България

Този декември ще станем свидетели на заключителната глава на една от най-вълнуващите поредици в историята на киното - „Star Wars: The Rise Of Skywalker“.

Година след събитията в „Междузвездни войни: Последните джедаиРей, Фин, По и последните остатъци от Съпротивата влизат в пореден сблъсък със силите на Първия ред и се изправят пред лицето на най-голямото зло. Епичната битка ще се води както в безкрайните простори на далечната галактика, така и дълбоко в душите на познатите ни герои. Всеки от тях трябва да надмогне своите вътрешни демони. А краят ще бъде белязан от възхода на Скайуокър.

Първият трейлър на „Star Wars: The Rise Of Skywalker“ беше показан на фенската конвенция „Star Wars Celebration“ в Чикаго от самия Джей Джей Ейбрамс и някои от главните актьори в поредицата.

Видеото показва Рей в неравностойна схватка с тай файтър (TIE Fighter). Гласът на Люк Скайуокър ни разкрива, че Рей най-накрая е завършила обучението си и въпреки че сега в нея живеят хиляда поколения джедаи, тя ще трябва да влезе в предстоящата битка сама. Още един герой е готов за сражение и това е Кайло Рен. Виждаме, че той е възстановил шлема си и се хвърля в бой начело на Първия ред по-решителен от всякога.

Трейлърът предлага и изключително емоционални за всички фенове на „Междузвездни войни“ кадри с вече покойната Кари Фишър. Нейната принцеса Лея оживява на екран благодарение на неизползвани материали от „Междузвездни войни: Силата се пробужда“.

Вълнуващо е да видим и Ландо Калризиан в изпълнение на Били Дий Уилямс, който се завръща на борда на Хилядолетния сокол редом до Чубака. А новото попълнение в редиците на дроидите – малкият и изключително симпатичен ДиО мигновено се превърна във всеобщ любимец и успя да засенчи дори BB-8.

Една от най-големите изненади, които поднася трейлърът за феновете, е загатнатото завръщане на злия император Палпатин. Именно с неговия зловещ смях завършва първият трейлър от „Star Wars: The Rise of Skywalker“, на чийто фон и под бурните аплодисменти на сцената в Чикаго се качи и актьорът, който изпълнява ролята на Императора в предишни филми Иън Макдърмид.

Под каква форма ще се завърне Палпатин. Кой ще се окаже победител в голямата битка между доброто и злото? Как ще се развият съдбите на всички герои? Какъв ще бъде възходът на Скайуокър? Отговорът на всички въпроси ще научим този декември само в кината.

Режисьор на „Star Wars: The Rise Of Skywalker“ е Джей Джей Ейбрамс, който се завръща към поредицата след феноменалния успех на „Междузвездни войни: Силата се пробужда“. Ейбрамс е и съсценарист на филма заедно с носителя на Оскар Крис Терио.

Композитор е Джон Уилямс, написал музиката за всяка една част от сагата „Междузвездни войни“ от „Нова надежда“ през 1977 насам.

В ролите са познатите ни от предишните епизоди Дейзи Ридли, Адам Драйвър, Джон Бойега, Оскар Айзък, Лупита Нионго, Донал Глийсън, Кели Мари Тран, Йонас Суотамо, Били Лоурд и ветераните Марк ХамилАнтъни Даниелс и Кари Фишър. Към тях се присъединяват новите попълнения Наоми АкиРичард Е. Гранд и Кели Ръсел.

Eпичният край на емблематичната сага „Star Wars: The Rise Of Skywalker“ е на 20 декември 2019 г. на 3D, IMAX 3D и 4DX, в дублирана и субтитрирана версия.

Коментирай >