Новият албум на Thirty Seconds to Mars - поглед към живота през призмата на красотата

Проектът е воден от вдъхновяващия сингъл и начална песен "Stuck"

18 септември 2023

Photo credit: ANIMATO MUSIC/UMG/BARTHOLOMEW CUBBINS

Албумът “It's The End Of The World But It's A Beautiful Day” е триумфалното музикално завръщане на рок групата Thirty Seconds To Mars, която Джаред Лето основава заедно с брат си Шанън през 1998г. и оттогава е движена от интуитивното им творческо сътрудничество.

Двамата изпълнители пишат стотици нови песни през последните няколко години, вдъхновени от гамата от емоции и преживявания, през които преминават след премиерата на предишния им албум „America“, който оглави класациите.

„It's The End Of The World But It's A Beautiful Day“ е фокусиран и кратък, без песни по-дълги от 3 минути, и с акцент върху емоционалните, директно от сърцето на Джаред Лето вокали. Колекцията изследва не само тъмните страни на човешкия опит, но и надеждата, припомняйки, че все още има красота, която може да бъде открита в света.

Проектът е воден от вдъхновяващия сингъл и начална песен "Stuck", която им донесе номинация за MTV Video Music Award в категорията "Най-добра алтернативна музика" и е на път да надмине 65,5 милиона стрийма в световен мащаб.

За процеса на създаване на шестия им студиен албум, Джаред Лето споделя: “ Ние сме група, която е свикнала да има 12-минутни песни и това е ново преживяване за нас.  Беше интересно да направим крачка назад, да разгледаме песните и какъв е най-важният аспект на дадено произведение. Брат ми също зае голяма позиция по отношение на продуцирането на песните в допълнение към барабаните. Определено нямам способността да опростявам нещата. Винаги съм искал да направя живота си и този на всички останали възможно най-интересен. Искам да се възползвам от всяка възможност и да я направя колкото мога по-удовлетворяваща, творческа и специална. Шанън и аз си поставихме за цел да направим албум, който да говори за това, което сме сега като група и братя. Свързващите нишки са чувството за оптимизъм, празник, уязвимост и непринуденост. Не искахме да се връщаме към нещо, което ни е познато".

„It's The End Of The World But It's A Beautiful Day“, траклист:

1. Stuck 
2. Life is Beautiful
3. Seasons
4. Get Up Kid
5. Love These Days 
6. World On Fire
7. 7 to 1 
8. Never Not Love You
9. Midnight Prayer
10. Lost These Days
11. Avalanche

Коментирай »
Новият сингъл на Thirty Seconds to Mars е любовно писмо към изкуството
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Създателят на "ChatGPT": Това, с което разполагаме сега, е нищо в сравнение с инструментите, които ще имаме след няколко години
Предложение за четене: „Мъртва точка“ - покъртителен, мрачно комичен роман от Греъм Нортън
Дори да сте генетично предразположени: Упражненията всеки ден намаляват риска от развитие на диабет тип 2
Трите ключа към щастието
Кралицата на скандинавския криминален роман Камила Лекберг и шведският менталист Хенрик Фексеус отново обединяват сили за „Култът“
Предложение за четене: „Огнената тайна“ и други новели“ от Стефан Цвайг
Pinanga subterranea - палмата, която цъфти под земята
Нещата, които той задължително трябва да има
Лесна рецепта за вкусен омлет (само три съставки)
Защо не си струва да се спори с жена от научна гледна точка
Като на семейно тържество: Chanel представи пролет-лято 2021 (ВИДЕО)
Ах, тези клюки! Защо го правим и кой клюкарства повече – жените или мъжете?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби