снимки: Animato Music 

Момчетата от OneRepublic гледат напред към по-добри дни с оптимистичен нов сингъл - "Better Days".

В нежната балада в умерено темпо бандата поглежда към по-светло бъдеще в хаоса и страха от случващото се в света в момента.

“Да, аз знам, че ще дойдат по-добри дни. Знам, че слънце ще огрее пътя ми. Дано никога не пролеем друга сълза за днес. Защото знам, че идват по-добри дни”, заявява фронтменът и вокалист на бандата Райън Тедър във вълнуващия припев на песента.

Той споделя, че песента се ражда като лъч надежда в продължаващата по цял свят пандемия на коронавирус.

“Беше малко преди да завършим предстоящия си нов албум, когато Световната здравна организация обяви официално пандемията. Без да знаят, някои от нас се бяха оказали изложени на риск от COVID-19 в Лондон и се озоваха под двуседмична карантина в студиото в Лос Анджелис. Оставаха само две недовършени песни от албума, едната от тях беше именно “Better Days”, разказва изпълнителят.

“Създадохме текст, който отговаря на сегашната реалност, в която живеем – това се случва, когато пишеш песен по време на криза”, допълва Райън Тедър.

"Better Days" е сингъл от предстоящия пети студиен албум на OneRepublic - “Human”, и следва синглите "Rescue Me", "Wanted" и "Didn't I".

Бандата обяви също, че заедно със звукозаписната компания Interscope Records (Universal Music Group) ще дарят част от приходите от стрийминг на песента на фонда в подкрепа на музиканти и артисти MusiCares, както и на организацията за борба с COVID-19.

Коментирай >