Как да предпазим телефона си от прегряване в жегите?

Нe забравяй, че смартфонът е също толкова податлив на топлината, колкото и ти!

Как да предпазим телефона си от прегряване в жегите?

Photo via Canva.com

Твърде дългото стоене под палещото слънце може да повреди чувствителните компоненти на смартфона като батерията и дисплея, посочват от германската асоциация на ИТ индустрията "Bitkom".

Възможните последствия включват намалена производителност, съкратен живот на устройството и загуба на данни в случай на внезапно изключване.

10 правила и забрани, които да спазваме в горещото време

Ако телефонът ти е горещ в ръката ти или покаже съобщение за грешка, време е да го охладиш. За щастие има няколко неща, които можеш да направиш, за да предотвратиш прегряването на телефона си, когато времето е горещо.

Игрите и приложенията за социални медии с интензивно използване на графики, услугите за местоположение, както и стриймингът или заснемането на видеоклипове могат да натоварят допълнително устройството, така че е най-добре да ги избягваш.

Жегите могат да бъдат опасни: Следвайте няколко важни правила срещу прегряване

Консумирането на енергия и генерирането на топлина могат да бъдат намалени чрез включване на самолетен режим.

Някои защитни протектори също могат да допринесат за проблема, ако не позволяват на топлината да се разсейва правилно. В този случай те трябва да бъдат временно премахнати.

Смартфоните е най-добре да се държат на стайна температура, така че никога не ги оставяй на таблото на колата или върху плажна кърпа под парещото слънце.

Джобът на панталона също не е добра опция за съхранение на телефона, защото по този начин ще бъде допълнително изложен на топлината от тялото. При слънчево време е най-добре телефонът да се държи в чанта или да бъде покрит с кърпа.

Колко дълго може да издържи човешкият организъм на екстремно високи температури?

Зареждай телефона си, само когато е хладен. Особено при бързо зареждане, устройството генерира много топлина от само себе си, което означава, че вече горещото устройство е подложено на още повече напрежение.

Ако телефонът ти вече е горещ, може да му помогнеш като затвориш приложенията и го оставиш на сянка. Но не си и помисляй да поставите устройството в хладилник или фризер.

Студът може да повреди телефона, а внезапният спад на температурата може да доведе до образуване на конденз вътре в устройството.

Какво ще е времето днес и следващите дни виж на Klimat.bg

Източник: БТА
Коментирай »
Още по темата
Съветът на Apple: Ако намокрите телефона си, не го слагайте в ориз! Съветът на Apple: Ако намокрите телефона си, не го слагайте в ориз!
Трябва да се подготвим за още по-големи горещини Трябва да се подготвим за още по-големи горещини
Кучетата хапят по-често в жегите, дъждовните дни намаляват вероятността от ухапване Кучетата хапят по-често в жегите, дъждовните дни намаляват вероятността от ухапване
Минутите, в които говорим по телефона, влияят на здравето на сърцето Минутите, в които говорим по телефона, влияят на здравето на сърцето
Препоръчваме още
Да си родител, означава непрекъснато да се учиш: „Изкуството да бъдеш родител“ от д-р Фицхю Додсън Да си родител, означава непрекъснато да се учиш: „Изкуството да бъдеш родител“ от д-р Фицхю Додсън
Смел, напрегнат и провокативен: „Забравете за света“ от Румаан Алам (предложение за четене) Смел, напрегнат и провокативен: „Забравете за света“ от Румаан Алам (предложение за четене)
"Хората са социални животни и работата с изкуствен интелект може да навреди на личния им живот” "Хората са социални животни и работата с изкуствен интелект може да навреди на личния им живот”
„Дендрити“ от Калия Пападаки (предложение за четене) „Дендрити“ от Калия Пападаки (предложение за четене)
Предложение за четене: „Лисица“ на Дубравка Угрешич Предложение за четене: „Лисица“ на Дубравка Угрешич
Вкусна, лесна за приготвяне и почти здравословна: Тази салата става за минути Вкусна, лесна за приготвяне и почти здравословна: Тази салата става за минути
Неконтролираното кръвно налягане е рисков фактор за развитие на деменция Неконтролираното кръвно налягане е рисков фактор за развитие на деменция
7 продукта за здраве и красота през цялата година 7 продукта за здраве и красота през цялата година
Въстанието на Асен и Петър оживява в роман на големия Слав Хр. Караславов (предложение за четене) Въстанието на Асен и Петър оживява в роман на големия Слав Хр. Караславов (предложение за четене)
Това е най-добрият начин да се гали котка Това е най-добрият начин да се гали котка
Похъркващ сънливец Похъркващ сънливец
„Първа кръв“ на Амели Нотомб (предложение за четене) „Първа кръв“ на Амели Нотомб (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби