Пиесата „Земя на копнежи“ гостува в Стара Загора

Вход свободен

31 май 2023
Пиесата „Земя на копнежи“ гостува в Стара Загора

Photo credit: Екологично сдружение "За Земята"

Пиесата „Земя на копнежи“ гостува в Народно читалище „Свети Климент Охридски 1858г“ в Стара Загора на На 5 юни от 18:30 ч. .

Спектакълът вече спечели публиката „Сълза и смях“ в София, а сега младият творчески екип ще се срещне с местната публика в един от районите, вдъхновител на творбата.

Вход свободен.

Пиесата изследва връзката на човека с дома му, усещането за принадлежност и общност, емоциите пред лицето на загубата. Трима младежи се сблъскват с разрухата и самоутвърждаването им като личности минава през борбата за запазване на земята им и всичко, което тя символизира.

„Това е приказка за планина-пазител, за дълбок, зелен лес, и за море, което удавя старите хоризонти и ражда нови“, разкриват от Екологично сдружение "За Земята".

Постановката е по идея на Димитра Канева, а режисьор е Лъчезара Василева. Участват Александър Притуп, Димитра Канева, Никол Василева, Ния Балчева. Творческият екип включва още: Елица Стефанова – сценограф, Мирослав Моравски – музика, Яна Канева – костюмограф и Джасмин Лозанова – графичен дизайн.

Театралната постановка е в партньорство с Екологично сдружение „За Земята“ в подкрепа на исканията на жителите на българското изселвано заради въгледобив село Бели бряг за получаване на справедливи обезщетения. След края на представлението ще има кратка дискусия с творческия екип и експерти от „За Земята“ за връзките между творбата и случващото се в старозагорското село Бели бряг, едно от села вдъхновител на постановката.

На пиесата в Стара Загора бяха поканени жителите на селата Бели бряг и Трояново, Раднево, Гълъбово, местни медии, Мини Марица-Изток и др.

Постановката се осъществява с подкрепата на Софийско гражданско сдружение „Щастливеца".

Коментирай »
Препоръчваме още
Всичко за грипа: Какви са симптомите, за кого са рисковете и как да се предпазим Всичко за грипа: Какви са симптомите, за кого са рисковете и как да се предпазим
За мъжете и изневярата За мъжете и изневярата
Петте неща, които задължително присъстват в дамската чанта Петте неща, които задължително присъстват в дамската чанта
Храненето само вечер води до тлъстини около корема Храненето само вечер води до тлъстини около корема
Всеки иска да отседне в „Хотел „Нантъкет“ от Елин Хилдебранд (предложение за четене) Всеки иска да отседне в „Хотел „Нантъкет“ от Елин Хилдебранд (предложение за четене)
Предложение за четене: „Лек за депресията“ от Стивън С. Иларди Предложение за четене: „Лек за депресията“ от Стивън С. Иларди
R.I.P., Тони Бенет! Най-големите хитове на легендата R.I.P., Тони Бенет! Най-големите хитове на легендата
Тъга, паника, тревожност… ПМС или предменструално дисфорично разстройство Тъга, паника, тревожност… ПМС или предменструално дисфорично разстройство
За или против закръглените манекенки на модния подиум? За или против закръглените манекенки на модния подиум?
Пет признака, че остаряваш Пет признака, че остаряваш
7 богати на антиоксиданти храни, с които да намалим възпаленията в организма 7 богати на антиоксиданти храни, с които да намалим възпаленията в организма
Пет храни и напитки, с които да стопим мазнините около корема Пет храни и напитки, с които да стопим мазнините около корема
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби