Пиесата „Земя на копнежи“ гостува в Стара Загора

Вход свободен

31 май 2023

Photo credit: Екологично сдружение "За Земята"

Пиесата „Земя на копнежи“ гостува в Народно читалище „Свети Климент Охридски 1858г“ в Стара Загора на На 5 юни от 18:30 ч. .

Спектакълът вече спечели публиката „Сълза и смях“ в София, а сега младият творчески екип ще се срещне с местната публика в един от районите, вдъхновител на творбата.

Вход свободен.

Пиесата изследва връзката на човека с дома му, усещането за принадлежност и общност, емоциите пред лицето на загубата. Трима младежи се сблъскват с разрухата и самоутвърждаването им като личности минава през борбата за запазване на земята им и всичко, което тя символизира.

„Това е приказка за планина-пазител, за дълбок, зелен лес, и за море, което удавя старите хоризонти и ражда нови“, разкриват от Екологично сдружение "За Земята".

Постановката е по идея на Димитра Канева, а режисьор е Лъчезара Василева. Участват Александър Притуп, Димитра Канева, Никол Василева, Ния Балчева. Творческият екип включва още: Елица Стефанова – сценограф, Мирослав Моравски – музика, Яна Канева – костюмограф и Джасмин Лозанова – графичен дизайн.

Театралната постановка е в партньорство с Екологично сдружение „За Земята“ в подкрепа на исканията на жителите на българското изселвано заради въгледобив село Бели бряг за получаване на справедливи обезщетения. След края на представлението ще има кратка дискусия с творческия екип и експерти от „За Земята“ за връзките между творбата и случващото се в старозагорското село Бели бряг, едно от села вдъхновител на постановката.

На пиесата в Стара Загора бяха поканени жителите на селата Бели бряг и Трояново, Раднево, Гълъбово, местни медии, Мини Марица-Изток и др.

Постановката се осъществява с подкрепата на Софийско гражданско сдружение „Щастливеца".

Коментирай »
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Предложение за четене: „Мистерията Лагерфелд“
Любимите му секс пози, с които ще го спечелиш
Защо е важно да се храним бавно и да дъвчем дълго?
Когато Купидон излезе от контрол
12 златни правила за по-безболезнено преодоляване на раздялата
Най-могъщите жени в хороскопа (ВИДЕО)
„България и бъдещето на славяните”: Джузепе Менарини ни повежда към България от втората половина на XIX век (предложение за четене)
За почитателите на Агата Кристи: „Дейзи Даркър“ от Алис Фини (предложение за четене)
„Новата къща“ от Тес Стимсън изважда стари тайни наяве (предложение за четене)
„Вечер на улица Милагро“ ще разгорещи почитателите на съвременните романси (предложение за четене)
Защо „убиваме вестоносеца“, ако новините са лоши?
"Джеймс Уеб" засне огромен гейзер на сатурновата луна Енцелад
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби