Пожелай си нещо! Кои са най-подходящите мечти за новолуние в Овен  

Какво ще ни донесе слънчевото затъмнение, съпроводено с новолуние

5 април 2024
Пожелай си нещо! Кои са най-подходящите мечти за новолуние в Овен  

Създадено с Playground AI  
 

На 8 април предстои първото от началото на годината пълно слънчево затъмнение, съпроводено с новолуние в знак Овен. Събитието ще се случи в 21:21 часа, на 19 градуса в знака.  

То може да се наблюдава от Съединените американски щати, Мексико и Канада. От България няма да е видимо и няма да засегне територията на страната ни.

Астрологът Венета Матева разкрива подробности за небесното събитие, както и за очакваното му отражение на Земята. В jupiter-astrology.com тя споделя и темите за желания, които са подходящи за този ден.

Новолунието е прегръдка между Луната и Слънцето, в която всеки човек може да намери разбиране, подкрепа и уют. Двете небесни тела се обединяват, за да чуят нашите мечти, желания и цели. Търпеливо ще ни изслушат и в пълно съгласие ще ни съпроводят по пътя ни.

Сега тяхната среща се случва в компанията на северен кармичен възел (Раху), свързан с нашето емоционално развитие и духовен растеж в този живот. Това новолуние е готово да отвори кармични възможности за реализиране и интегриране в настоящето, казва астрологът. Това е възможност да полеем своите корени с вяра, надежда и любов; да почистим мислите си от страх, неувереност и несигурност; да изберем светлината пред мрака; да се обикнем повече и да се погрижим да бъдем спокойни и щастливи.

На 20 април 2023 г. беше първото слънчево затъмнение и новолуние в знак Овен за последните 18 години. Събитието сега се случва отново, но то е последно за следващите 18 години.  

Помислете какво си пожелахте тогава, какво променихте и какво постигнахте за последната една година, съветва Матева. Идващото затъмнение е последна възможност да добавим в живота си качества и желания на знак Овен. Сега е важно да поставим себе си на първо място и да изберем да бъдем уверени, борбени, силни и непоколебими. Доверете се на звездите за своето ново начало и бъдете готови да го построите тухла по тухла в настоящето, казва още тя.

Събитието се случва в компанията на ретроградния Меркурий, който е готов за пролетно почистване на мисли, намерения, планове и цели. В същото време ще ни провокира да сме разсеяни, разпилени и объркани. Добре е да си дадем повече време и се подготвим предварително.  

Венета Матева насочва и как да подготвим подходящи желания за небесното събитие:

Изберете няколко желания, които са ви най-важни и значими в този етап от живота. Уверете се, че онова което искате да реализирате, ще бъде полезно за вас и е нещо от което се нуждаете. Дайте си сметка, че ако вашето желание бъде осъществено ще се наложи да се лишите от нещо друго, защото няма безплатни подаръци. Например, ако целите кариерно развитие и повишения на работното място, ще трябва да намалите свободното си време. Изберете първите 8 часа от началото на събитието и изпишете или визуализирайте желанията си. Изписването може да се случи в тефтер или на лист хартия. Тези, които умеят да създават намерения чрез визуализация и изричане, могат да не ги записват. Изберете наричания, които най-много усещате като свои. Например: избирам да реализирам, успявам да сбъдна, решавам, получавам, избирам и други. Опитайте се да изписвате своето най-ценно и важно желание 21 пъти в продължение на 21 дни. Без да пропускате! След този период съберете всички листове и ги унищожете или забравете. Ако изгорите хартията, я пуснете във въздуха. Ако решите, можете да я пуснете в течаща вода. Може просто да оставите тефтера далеч от вас в къщи и да забравите за него. Идеята е след 21-вия ден да се доверите на Вселената и да спрете да мислите за мечтата си.

Изписвайте желанията със сърце и любов, преживейте ги като изпълнени и осъществени в реалния живот, съветва още астрологът.

Това новолуние е възможност да реализираме желания, свързани със следните теми:

  • Повече енергия и жизненост. / Зареждам се с енергия и жизненост.
  • Успешно ново начало в… / Реализирам нова начало в…
  • Мотивация и ентусиазъм. / Изпитвам мотивация и ентусиазъм.
  • Да се съобразявам със себе си във всяка ситуация. / Избирам да ценя себе си.
  • Да приема лидерството в моя собствен живот. / Приемам да бъда лидер в…
  • Да мога самостоятелно да вземам решения. / Избирам да вземам своите самостоятелни решения.
  • Смелост да бъда себе си. / Изпълвам се със смелост да бъда себе си.
  • Освобождаване от егоизма. / Освобождавам се от егоизма.
  • Освобождаване от нетърпението си. / Избирам да бъда по-търпелив/а.

Овен управлява здравето в областите – лице, нос, глава и зъби. Сега е моментът да пожелаете оздравяване и намиране на правилните лечители в областта на тези органи и проблеми, разкрива Венета Матева.

Ден преди новолунието и ден след него човешките сили и енергия са изчерпани. В тези дни си позволете повече почивка и не се натоварвайте с допълнителни ангажименти, съветва още тя.

На кого ще се отрази най-много новолунието: 

Енергията на новолунието ще бъде усетена най-много от родените на 8 и 9 април, август и декември. Родените на тези дати имат възможност да започнат своето пътуване към цели и мечти.

Родените на 8 и 9 януари, юли и октомври ще се озоват в коловоз от избори и важни решения. Дошло е време да затворят едни врати завинаги и да потърсят нови. Астрологът ги съветва да не взимат прибързани решения и внимателно да правят своите избори.  

Коментирай »
Още по темата
Новолуние в Овен и пълно слънчево затъмнение – време е да изберем себе си   Новолуние в Овен и пълно слънчево затъмнение – време е да изберем себе си  
Във вихъра на любовта: Как Венера в Овен влияе върху всеки зодиакален знак   Във вихъра на любовта: Как Венера в Овен влияе върху всеки зодиакален знак  
Венера в Овен – какво ни носи планетата на любовта през април Венера в Овен – какво ни носи планетата на любовта през април
Ретрограден Меркурий в Овен – как да се възползваме от периода Ретрограден Меркурий в Овен – как да се възползваме от периода
Отново ретрограден Меркурий – за какво да внимаваме през периода Отново ретрограден Меркурий – за какво да внимаваме през периода
Хороскоп за април – време е да довършим започнатото Хороскоп за април – време е да довършим започнатото
Какво носят звездите на отделните зодии през април Какво носят звездите на отделните зодии през април
Препоръчваме още
Предложение за четене: „Последната дворна разпродажба на Фейт Бас Дарлинг” Предложение за четене: „Последната дворна разпродажба на Фейт Бас Дарлинг”
„Homo sapienne“ от една „неочаквана литературна звезда“ (предложение за четене) „Homo sapienne“ от една „неочаквана литературна звезда“ (предложение за четене)
Това е най-добрият начин да се гали котка Това е най-добрият начин да се гали котка
„Тъжна съм и ще изям един бонбон“: Пет техники за справяне с емоционалното хранене „Тъжна съм и ще изям един бонбон“: Пет техники за справяне с емоционалното хранене
Романтиците са най-досадни във Facebook, следват ги фитнес маниаците Романтиците са най-досадни във Facebook, следват ги фитнес маниаците
Авокадо срещу стареене и излишни килограми Авокадо срещу стареене и излишни килограми
Празнична симфония от любов, ревност и страсти: „Зимна разходка“ от Елин Хилдебранд (предложение за четене) Празнична симфония от любов, ревност и страсти: „Зимна разходка“ от Елин Хилдебранд (предложение за четене)
ТЕСТ: Каква птица си? ТЕСТ: Каква птица си?
„Ученикът на Джойс“ от Драго Янчар (предложение за четене) „Ученикът на Джойс“ от Драго Янчар (предложение за четене)
Не само кръвната захар: Йодът също оказва влияние върху развитието и размерите на плода Не само кръвната захар: Йодът също оказва влияние върху развитието и размерите на плода
Куба отвъд стереотипите в „Кубинците“ от Антъни ДеПалма (предложение за четене) Куба отвъд стереотипите в „Кубинците“ от Антъни ДеПалма (предложение за четене)
За доверието и оргазма или защо не трябва да смесваме секса с алкохол За доверието и оргазма или защо не трябва да смесваме секса с алкохол
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби