Ретрограден Меркурий в Овен – как да се възползваме от периода

Периодът е подходящ да започнем да променяме начина на мислене и възприятие

2 април 2024

© Igor_Filonenko from Getty Images via Canva.com

От 2 до 25 април Меркурий - планетата на комуникациите, е ретроградна между градусите 27 и 15 на знак Овен.

✨Меркурий е ретрограден три или четири пъти годишно, затова и стана толкова популярен. Като цяло тази фаза се свързва с трудности, объркване, забавяне, закъснения, информацията, която достига до нас може да не е много точна и някои важни подробности може да не са съвсем ясни или изобщо да липсват. Също така плановете се променят, започват и проблеми с техниката. Затова през тези периоди е по-рисковано да взимаме важни решения. Това разкрива астрологът Ники Момчева.

✨По думите ѝ обаче този период може да не е толкова лош, ако знаем как да го използваме. Тя допълва: „Всичко винаги има негативен аспект, но има и положителен. Така работят Вселенските закони“. През тези дни можем да си припомним приятни спомени, да имаме неочаквани срещи с хора от миналото ни, можем успешно да водим преговори, да довършваме стари неща и да разрешим конфликти, които отдавна са били без развитие.

✨Ретроградната фаза на Меркурий се случва в огнения Овен, така че определено ще бъде горещо, особено като се има предвид, че сме в коридор на затъмнения и на 8 април ни очаква новолуние и слънчево затъмнение в Овен. Това е кардинален знак и той иска резултати, импулсивен е, обича да води и определено има силно изразено его, казва още астрологът. Първичен и дори груб, Овен не мисли, а действа. Тази енергия трудно се съчетава с ретроградния период и е важно да мислим обективно и да не бързаме. Използвайте го, за да изразите мнението си и да предприемете действия по идеи, който сте отлагали, съветва тя.

✨Време е да преосмислим и осъзнаем важни истини за нас, свързани с егото, с начина ни на комуникация и изразяване. Сега е време да излезем от това да държим упорито на само на собственото си мнение и да видим, че има и друга гледна точка, че всеки има своя собствена истина. Това е идеален момент и да съберем смелост да кажем какво мислим и чувстваме. По време на ретроградната фаза е добре да изясним всичко, което поради някаква причина е останало недовършено… недоизказано.

✨На 19 април Меркурий се среща с Венера в Овен, така че ще има любовни трепети и важни моменти за отношенията.

✨Овен е началото, но сега не е време да стартираме изцяло нови неща, а да преосмислим посоката, от която имаме нужда. Направете план и вижте какво ви липсва, за да изразите себе си, да споделите истината си и да действате смело напред, съветва Ники Момчева. Домът, в които ще премине Меркурий в наталната ни карта, ще е и сферата, която изисква тази поправка и преговор. 

Личен архив

Ники Момчева е астролог по призвание, завършила е обучение в школата към Съюза на българските астролози “Иван Станчев”. Изучавала е още кармична астрология, медицинска астрология и психосоматика. Ники продължава задълбочено да черпи нови познания в астропсихологията, нумерoлогията, медицинската астрология и холистичното лечение, както и кристало-терапията. Ако искате да научите повече за работата ѝ, интересувате се от годишен хороскоп или искате да разберете как ще ви повлияят всички големи астрологични промени, можете да се свържете с Ники Момчева във Фейсбук страницата ѝ и в сайта astroguidebynm.com

Коментирай »
Още по темата
Новолуние в Овен и пълно слънчево затъмнение – време е да изберем себе си  
Пожелай си нещо! Кои са най-подходящите мечти за новолуние в Овен  
Във вихъра на любовта: Как Венера в Овен влияе върху всеки зодиакален знак  
Астрологична прогноза за април за всяка зодия
Отново ретрограден Меркурий – за какво да внимаваме през периода
Хороскоп за април – време е да довършим започнатото
Препоръчваме още
„Уроци“ от големия британски писател, интелектуалец и общественик Иън Макюън (предложение за четене)
Вкусни и здравословни: Любимите малини
42 лични разказа в „От авторите и читателите ЗА КНИГИТЕ И ЧЕТЕНЕТО“
Вкусно и полезно: Кисело зеле за здраво сърце
Предложение за четене: „Домашна читанка" - детски творби от Златния фонд на българската литература
Франк Тилие разкрива тайните на „Недовършеният ръкопис“ (предложение за четене)
Представителите на тези зодии изневеряват най-много
Пушачите трябва да ядат повече зелена салата
„Суперживот“ – за жизнените сили, които определят здравето ни и начина, по който се чувстваме (предложение за четене)
„Ева Луна” - шеметен калейдоскоп, в който причудливото и фантастичното преливат в чувственото и еротичното (предложение за четене)
Топ 4 на упражненията, които укрепват сърцето
Да забавим темпото и да се съсредоточим върху простичките неща в живота
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби