снимки: Claire Folger, Warner Bros. Pictures/Alexandra Films

„В Сентениъл Парк има бомба. Разполагате с 30 минути“. Това са думите, с които светът завинаги ще запомни Ричард Джуъл.

Датата е 27 юли 1996 година - Олимпийските игри в Атланта. Охранителят Ричард Джуъл намира подозрителна раница, скрита под пейка насред олимпийското градче.

Благодарение на неговата настойчивост и въпреки първоначалните съмнения на колегите му, става ясно, че в раницата има експлозиви.

С бързите си реакции и инициатива Ричард помага да се евакуира параметъра, спасява много хора и се превръща в герой.

За нещастие в рамките на дни той става основният заподозрян на ФБР за атентата, оклеветен е от медиите, отритнат е от обществото и неговият живот е провален завинаги.   

Режисирана от Клинт Истууд, напрегнатата драма „Случаят „Ричард Джуъл” разказва за събитията, които превръщат името Ричард Джуъл в синоним за ужасяващия атентат.

Във филма участват носителят на Оскар Сам Рокуел („Три билборда извън града”) в ролята на адвоката Уотсън Брайънт, Кати Бейтс („Мизъри”, „Зловеща семейна история”) в ролята на майката на Ричард - Боби, Джон Хам („Момчетата от Медисън авеню”) като разследващия ФБР агент Том Шоу; Оливия Уайлд („Доктор Хаус”, „Трон: Заветът”) е журналистката Кати Скръгс, а Пол Уолтър Хаузър („Аз, Тоня”) е в ролята на Ричард Джуъл.

Сценарият на „Случаят „Ричард Джуъл” е дело на Били Рей, оператор е Ив Беланже. Продуцент и режисьор на лентата е Клинт Истууд. Музиката е на Артуро Сандовал.

Коментирай >