снимка: Engin AkyurtPixabay 

На 11 октомври светът се отбелязва Световния ден на момичетата. През 2012 година с инициативата на Турция, Канада и Перу 11 октомври е провъзгласен за „Световен ден на момичетата” от Генералната Асамблея на ООН.

Целта му е да обърне повече внимание на нуждите и предизвикателствата, пред които са изправени момичетата по света, като същевременно насърчава даването на повече власт и спазване на техните човешки права. 

И като всяка жена, в която живее по едно малко мониченце, днес можем да се възползваме и да отбележим празника подобаващо. Ако и ти не можеш да избягаш от детето в себе си, няма да ти е трудно да измислиш как.

любимата анимация

Любимото ти детско, анимационно филмче със сигурност ще те изпрати далече в миналото, но и ще те зареди с положителни спомени от съпреживяваното в тях. Дали малката русалка, която все пак получава своя щастлив край или мечетата с нежни сърца...решението е твое.

сладкарница

Любимата ти сладкарница може и да е в разрез с диетата, която тъкмо си започнала. Веднъж можеш да си позволиш парче от любимата си торта, стига разбира се, това да не сложи край на здравословния ти режим на хранене.

лунапарк

Ако имаш гондола под ръка - какво пък, сега му е паднало. Да се повозиш на виенското колело или покрещиш с приятелки на гондолата е невероятно изживяавне, което гарантирано ще те изстреля в детството. Ако имаш наоколо някое екстремно влакче или цирк, то това ще е добър начин да почетеш световния ден на момичетата.

лак за нокти

Помниш ли като малка как експериментираше с лаковете на майка си, като правеше всеки нокът в различен цвят. Е, със сигурност това ще е добър начин да си припомниш как ставаше, а и ще придобиеш отново младежкия си вид.

Коментирай >