Топ 13 на най-малките животни в света (ВИДЕО)

Ето и някои от най-големите малки пухести сладури ;)

Представяме ви класация на най-малките животни в света. Много от тях са вписани в книгата на Гинес, а други са просто толкова сладки, че не можем да ги скрием от света.

Всички те доказват, че най-хубавите неща са в малки опаковки, ето ги и тях ;)

13. Майли – най-малкото куче в света, високо е около 10 см. Породата ѝ е късокосместа чихуахуа. Родена е в Пуерто Рико и попада в рекордите на Гинес за 2014-та.

12. Свиненосият прилеп (Craseonycteris thonglongyai) – дълъг е между три и четири см. Видът е световно застрашен, със статут Уязвим.

11. „Брукесия минима“ е най-малкият вид хамелеон в света. Тези малки, сладки гущерчета могат да бъдат открити основно в Мадагаскар. Високи са едва около два сантиметра и половина, могат да се поберат върху кибритена клечка или да се закрепят върху човешки пръст.

10. Палечка – най-малкият в света кон-джудже. Родена е през 2001 и живее във ферма в Мисури (САЩ). Висока е едва около 44 см. и тежи малко над 25 кг.

9. Пи-луи е най-малкият хамстер в света. Висок е само 2,5 см., съизмерим е с монета от 50 цента. Пи-луи е спрял да расте след третата си седмица, но въпреки малкия си размер има голям характер, обича да се налага и има завиден апетит ;)

8. Айдахски заек – това са най-малките видове зайци в света. Дълги са между 25 и 30 см. Те са сред малкото зайчета, които могат сами да си копаят дупки в земята и така да се крият от хищниците, а и да си крият храната.

7. Г-н Пебълс – най-малката котка – висок е около 15 см. и живее в Илинос (САЩ). Въпреки голямата си конкуренция, г-н Пибълс се е класирал и в книгата на Гинес за рекорд през 2004-та. 

6 - Пъстра костенурка (Homopus signatus) – най-малката костенурка в света живее в Южна Америка. Най-често са дълги между 6 и 10 см. и тежат между 95 и 165 грама. Тези малки сладури са най-активни рано сутрин и живеят в каменисти терени.

5 – Спагети-змия – най-малката змия в света живее на Карибските острови и е с големината на спагети, оттам идва и прякорът ѝ. Чаровното влечуго вирее в Барбадос и рядко надминава 10 см. дължина. Въпреки, че тези змии с слепи, мънички и снасят само по едно яйце, те са успели да оцелеят в гората в Барбадос, доказвайки, че големите открития наистина пристигат в малки опаковки.

4 - Филипински дългопет – тези малки създания са известни с това, че са срамежливи и понякога нервни. Имат сива козина и почти оголена опашка. Достигат едва около 150 милиметра и тежат около 140 града. Лесно ще ги разпознаем по огромните им очи и факта, че могат да завъртат главата си до 180 градуса. А това е колкото зловещо, толкова и сладко ;) 

3 - Hippocampus denise – най-малкото морско конче в света. Тези сладки, малки същества могат да бъдат открити основно в западната част на Тихия океан. Стандартната им дължина е около 2 см., а мъничетата виреят на между 13 и 100 метра под водата. Мъжките морски кончета са тези, които забременяват и снасят яйца, а цветовете им се сменят от жълто, оранжево и понякога розово.

2 - Пакистанската скачаща мишка е най-малкият гризач в света и също така най-сладкият. Тези дребосъчета тежат около 3.75 грама и достигат максимум до 7.6 см. Мъничетата могат да бъдат открити в горещите пустини на Пакистан и Афганистан.

1 – Миши лемур (Microcebus myoxinus) – пригответе се за най-сладкото същество на света – те са дълги около 12 см. и са открити през 1993-та в горите на Мадагаскар. Най-често са с кафяви и бели цветове и имат дълги опашки, които ползват, за да се закачат за дърветата и да изглеждат още по-неустоимо сладки ;) 

Коментирай »
Още по темата
Мъжките на най-малката зъбата жаба прегръщат малките си Мъжките на най-малката зъбата жаба прегръщат малките си
Удивително видео! Кит кърми 900-килограмовото си бебе Удивително видео! Кит кърми 900-килограмовото си бебе
Кои бозайници спят най-малко? Тези животни спят най-много по два часа на денонощие Кои бозайници спят най-малко? Тези животни спят най-много по два часа на денонощие
Хвани ме ако можеш: Кои са най-бързите животни в света (ВИДЕО) Хвани ме ако можеш: Кои са най-бързите животни в света (ВИДЕО)
Най-сладкото зайче хапва малини Най-сладкото зайче хапва малини
Топ 10 на най-шумните животни в света (ВИДЕО) Топ 10 на най-шумните животни в света (ВИДЕО)
Препоръчваме още
Отслабване след 30: Какво трябва да знаем Отслабване след 30: Какво трябва да знаем
Предложение за четене: „Лисица“ на Дубравка Угрешич Предложение за четене: „Лисица“ на Дубравка Угрешич
„Даяна. В търсене на любовта“ представя последните години от живота на принцесата (предложение за четене) „Даяна. В търсене на любовта“ представя последните години от живота на принцесата (предложение за четене)
Какво казват мъжките sms-и Какво казват мъжките sms-и
Пловдивски коминочистач: Мислете за щастие, не за грижи Пловдивски коминочистач: Мислете за щастие, не за грижи
Интригант на пълен работен ден Интригант на пълен работен ден
Най-мразените знаменитости Най-мразените знаменитости
„Небесни тела“ - плетеница от отношения и емоции от Джуха ал Харити (предложение за четене) „Небесни тела“ - плетеница от отношения и емоции от Джуха ал Харити (предложение за четене)
Симптомите на любовта Симптомите на любовта
ТЕСТ: Притежаваш ли емоционална интелигентност? 💡 ТЕСТ: Притежаваш ли емоционална интелигентност? 💡
13 от най-незабравимите сентенции за децата 13 от най-незабравимите сентенции за децата
„Зима на улица „Черешова“ от световноизвестната „вимелбух“ поредица (предложение за четене) „Зима на улица „Черешова“ от световноизвестната „вимелбух“ поредица (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби