снимка:  5598375Pixabay 

Поредната година си отива, а на нас не ни остава друго, освен да обобщим. Какво направихме, за какво не ни остана време, бяхме ли с близките си достатъчно, разочароваха ли ни, радваха ли ни...

В края на годината най-често съжаляваме, че не сме отделили достатъчно време на някой близък човек, че не сме му казали достатъчно пъти, че го обичаме.

В личен аспект съжаляваме, че не сме постигнали някои от поставените цели миналата година по това време - че не сме отказали вреден навик, че не сме свалили необходимите килограми, че не сме напуснали досадната си работа...

Цялото това обобщение ни е необходимо, за да можем да си поставим правилните цели за следващата година. И сега е моментът да го направим. Експертите съветват обаче задачите, които си обещаваме да са постижими, да зависят от нас и наистина да искаме да се случат.

Най-често нарушаваното новогодишно обещание е, че ще спрем цигарите. А най-често повтаряното е, че ще бъдем по-добри хора, споделят психолозите. Най-важното е да следваме обещанието си през цялата година, за да не се разочароваме следващия 31 декември. Затова нека новогодишното ни пожелание да е простичко и изпълнимо, да е от сърце и да е нещо, което ще направи самите нас по-щастливи.

С пожелание за една прекрасна 2021 година и много спазени новогодишни пожелания :)

От екипа на venera.bg 

Коментирай >