"Ягодова луна" през юни: Ето какво означава тя за всеки зодиакален знак

Явлението носи много обещания в астрологичен план

31 май 2023

Photo credit: Claudia Tramann/Pixabay

"Ягодова луна"  или "Ягодово пълнолуние" през юни бележи края на пролетта и началото на светлото лято. Известно още като "Ягодова суперлуна"

Пълнолунието символизира изобилие и просперитет, цъфтящите цветя, плодове и щедрата природа. Тази година "Розовото пълнолуние" ще настъпи у нас на 4 юни точно в 06:43:56 часа. 

"Ягодова луна" - историята зад името

Името "Ягодова луна" няма нищо общо с външния вид на луната. 

Названието на юнското пълнолуние идва от Северна Америка заради сезона на ягодите. Някога индианските племена отбелязвали с това пълнолуние узряването на ягодите през юни, които са готови да бъдат събрани.

В някои части на света това явление е наричано още „розова луна“, „луната на дългите нощи“, „гореща луна“, както и „медена луна“, тъй като съвпада с предпочитания за провеждане на сватби месец юни.

Какво е астрологичното значение на "Ягодовата луна"?

"Ягодовата луна" през юни 2023 г. ще освети небето и ще бъде в знака Стрелец - последния огнен знак на зодиака, управляван от планетата на приключенията Юпитер. Това явление носи много обещания в астрологичен план. Този променлив слънчев знак е свързан с пътуванията и изследванията.

Астролозите твърдят, че "Ягодовата суперлуна" тази година ще донесе надежда, позитивизъм и осъществяване на плановете. Всички зодии ще бъдат оптимистично настроени да предприемат нови завоевания и смело да следват целите си.

Пълнолунието ще допълва планетата на стремежа и мотивацията - Марс, и ще се сблъсква с планетата на правилата и дисциплината - Сатурн. Но това няма да се отрази негативно на зодиите, защото Юпитер, който е планетата, управляваща това просветление, се сработва добре със Сатурн, за да създаде своеобразно подобие за всички зодии, което ще ги насърчи да постигат дългосрочни цели.

Какво е въздействието на "Ягодовата луна" върху 12-те зодиакални знака? Отговор на този въпрос ни дава lifestyleasia.com:

Овен (21 март - 19 април)

Този огнен знак се управлява от планетата Марс, която допълва пълнолунието през юни 2023 г. Предвижда се, че този кардинален знак ще се радва да предприеме нови начинания, като например да се установи в чужбина или да се отправи на пътешествие с цел душевно търсене.

Телец (20 април - 20 май)

Земният знак на Телеца ще преживее едно цялостно удовлетворяващо време, в което ще се чувства добре в романтичните си отношения и ще се съсредоточи върху финансовата част от живота си.

Близнаци (21 май - 20 юни)

Близнаците са въздушен знак и представляват двойствеността в зодиакалната система. Управляван от планетата на общуването, този знак ще има някои определящи моменти в романтичните си отношения по време на "Ягодовото пълнолуние". За Близнаците това ще бъде период, в който ще трябва да поемат дългосрочен ангажимент към партньора си или да прекратят връзката си.

Рак (21 юни - 22 юли)

"Ягодовата луна" през 2023 г. е определяща за кариерата на емоционалните Раци. Знакът, който се управлява от Луната, за разнообразие ще се съсредоточи повече върху работата си и ще създаде така необходимия баланс между професионалните си цели и личното си здраве.

Лъв (23 юли - 22 август)

"Ягодовото пълнолуние" е изцяло посветено на семейството за харизматичния и царствен Лъв. Фиксираният огнен знак, управляван от Слънцето, ще прекара незабравимо време с любимите си хора, включително с романтичния си партньор и децата. Свободните Лъвове може да се върнат при бившите си любовници.

Дева (23 август - 22 септември)

Обикновено практичните и целеустремени Деви ще насочат вниманието си към дома и домашното огнище. Това пълнолуние ще им повлияе да извършат безкористна постъпка към член на семейството.

Везни (23 септември - 22 октомври)

Доминирани от планетата на любовта и парите - Венера, те лесно се привличат от по-хубавите неща в живота и творческия сектор. Този кардинален въздушен знак ще бъде изключително мотивиран да работи за постигането на професионалните си цели. А тези, които работят в творчески сфери, като писане или реклама, ще бъдат много успешни по време на това пълнолуние.

Скорпион (23 октомври - 21 ноември)

При това пълнолуние Скорпионите ще станат свидетели на своеобразна трансформация. Любознателен и задълбочен, този фиксиран воден знак често е погрешно разбиран като отмъстителен и е възприеман като малко мрачен. Този знак е управляван от планетата Плутон и ще насочи вниманието си към създаване на богатство, запазване и възстановяване.

Стрелец (22 ноември - 21 декември)

Това пълнолуние е важно за този мутабилен огнен знак, защото е осветено в неговия дом. Добрата новина е, че всички техни усилия по отношение на работата им ще дадат чудесни резултати, а също така ще получат възможност да направят равносметка на личните си взаимоотношения. Те ще бъдат подтикнати да вземат твърдо решение за същото.

Козирог (22 декември - 19 януари)

Едно предупреждение за този земен знак, управляван от планетата Сатурн - дайте предимство на психическото си здраве пред всичко останало. Тъй като това пълнолуние се сблъсква със Сатурн, Козирозите ще се чувстват малко претоварени от емоции. Следователно трябва да направят крачка назад и да продължат своето лечебно пътуване.

Водолей (20 януари - 18 февруари)

Обикновено сдържаните и напредничави Водолеи ще бъдат подтикнати от тази "Ягодова луна" да се забавляват и да общуват повече с хората. Предполага се, че за този въздушен знак всичко ще бъде игра и по-малко работа.

Риби (19 февруари - 20 март)

"Ягодовата луна" през юни 2023 г. ще донесе чудесни възможности за кариера на този медитативен и изпълнен с въображение воден знак. Нова работа или повишение са на дневен ред за тази зодия.

Източник: lifestyleasia.com
Коментирай »
"Ягодова луна" в Стрелец: Бъдете искрени със себе си и с другите
Месечен хороскоп за юни: Звездите ще бъдат благосклонни към нас
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Чисто ли е сърцето им? Пет зодиакални знака с труден характер
Предложение за четене: „Литературни изкушения" от Венцеслав Константинов
Най-полезните ферментирали храни
„Либрето“ - изкусно композиран роман за човека в търсене на своята идентичност (предложение за четене)
Откриха начин да се блокира натрупването на мазнини при преяждане
Най-важните качества на идеалния мъж
ТЕСТ: Как ще се справиш с нашествие на плюшени зомби мечета?
"Как да възпитаваме момчета" от Стив Бидълф (предложение за четене)
Колко струват услугите, които ни предоставят подводните гори от водорасли
Момче е! Ал Пачино стана баща за четвърти път
Знаеш ли това за „Великият диктатор“? Шест любопитни факта за емблематичната трагикомедия на Чарли Чаплин
Секс за здраво сърце
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби