„Кръстът”/издателство "Колибри"

В „Кръстът“ Фредрик Байер и Кафа Икбал разследват двойното убийство на значима фигура от норвежкия бизнес елит и приятелката му, открити мъртви в автомивка в центъра на Осло.

По същото време безследно изчезва и телевизионна репортерка, която разполага с информация за покойния баща на Фредрик.

В хода на разследването комисарят ще се сблъска със собственото си минало и с тайните на баща си, за които не е подозирал.

Следата отвежда до загадъчна „Организация“ под закрилата на властимащите, а Фредрик ще бъде изправен пред решаващия въпрос: на кого може да има доверие и дали партньорката му Кафа не крие нещо от него…

„Кръстът“ е умно замислен и изкусно завършен роман за волята да се бориш със злото и със собствените си демони и да се самосъхраниш дори и в най-кризисни моменти.

За автора

Ингар Йонсрюд вече има статут на звезда в криминалния жанр - с ярка индивидуалност и открояващ се почерк.

Веднага след излизането си през 2015 година „Виенското братство”, първата книга от трилогията за комисар Байер, се превръща в бестселър - високо оценен както от критиката, така и от широката публика.

„Калипсо“ затвърждава успеха на своя предшественик и също оглавява класациите за най-добри трилъри, а „Кръстът“, венецът на трилогията, налага името на Йонсрюд като майстор на жанра в световен мащаб.

Според мнозина именно тази поредица е достойният наследник на култовата трилогия „Милениум” на Стиг Ларшон.

Коментирай >