„Замръзналото кралство 2“ е анимацията с най-касов дебют на всички времена

„Замръзналото кралство 2“ дебютира по кината у нас на 22 ноември

5 декември 2019
„Замръзналото кралство 2“ е анимацията с най-касов дебют на всички времена

снимки: Форум Филм България

Продължението на култовата анимация „Замръзналото кралство“ (Frozen) завладя сърцата на българските зрители и заслужено се възкачи на стълбата на рекордите у нас.

Втората част на един от най-забележителните анимационни феномени излезе от премиерния уикенд с три първи места - за най-гледан и най-касов премиерен уикенд на анимация за всички времена, за най-касов премиерен уикенд за анимационен филм на Дисни на всички времена, както и за най-касов премиерен уикенд на анимация за 2019 година.

Замръзналото кралство“ 2 зае и второто място за най-добър премиерен уикенд за 2019 година веднага след „Отмъстителите: Краят“.

Повече от 66 000 зрители станаха част от вълшебната история, в която и малки, и големи могат да намерят нещо за себе си, а боксофисът събра приходи от над 695 000 лева.

В световен мащаб „Замръзналото кралство 2“ също пожъна успех за премиерния уикенд с поразяващи приходи от 350 млн. щатски долара – най-големият за анимационен филм за всички времена.

Пленяваща история, хумор и драматични обрати, изключителна визуална презентация и музика, превърнала се в емблема за продукцията - „Замръзналото кралство 2“ може да се похвали с всичко това.

Омагьосани земи, мистични същества, куп опасности и препятствия няма да спрат любимите герои да открият това, което търсят – ключът към миналото и тайнствените магични способности на Елза.

След като в края на  „Замръзналото кралство“ двете сестри Елза и Анна най-накрая успяха да вдигнат проклятието над Арендел, всички заживяват в хармония. Или поне така изглежда.

Един ден Елза започва да чува мистериозен повик и не след дълго кралството се изправя пред най-голямата опасност досега. Единствената, която може да възстанови нарушеното равновесие в дома им и да спаси Арендел, е Елза, затова тя предприема опасно пътешествие в неизвестното.

Но тя не е сама. АннаКристофОлаф и Свен, твърдо решени никога да не я изоставят, тръгват по нейните стъпки, готови да се справят с всичко, което предстои.

Коментирай »
Още по темата
Саундтракът към „Замръзналото кралство 2“ чупи рекорди Саундтракът към „Замръзналото кралство 2“ чупи рекорди
Последният трейлър на „Замръзналото кралство 2“ открехва още малко вратата към магичната история (ВИДЕО) Последният трейлър на „Замръзналото кралство 2“ открехва още малко вратата към магичната история (ВИДЕО)
Готови ли сте за спиращата дъха музика в „Замръзналото кралство 2“? Готови ли сте за спиращата дъха музика в „Замръзналото кралство 2“?
Нов зашеметяващ трейлър на „Замръзналото кралство 2“ (ВИДЕО) Нов зашеметяващ трейлър на „Замръзналото кралство 2“ (ВИДЕО)
В ледената прегръдка на „Замръзналото кралство 2“ (СНИМКИ/ВИДЕО) В ледената прегръдка на „Замръзналото кралство 2“ (СНИМКИ/ВИДЕО)
Препоръчваме още
В токсична връзка ли съм? Как да разпознаем емоционалния насилник В токсична връзка ли съм? Как да разпознаем емоционалния насилник
Самотата влияе не само на психическото, но и на физическото здраве Самотата влияе не само на психическото, но и на физическото здраве
3 стъпки за добро настроение 3 стъпки за добро настроение
Героят Балто: Откриха специална ДНК в легендарното куче Героят Балто: Откриха специална ДНК в легендарното куче
Никога не убивайте домашна стоножка! Ето защо Никога не убивайте домашна стоножка! Ето защо
Как твърдата храна ни помага да отслабнем Как твърдата храна ни помага да отслабнем
Проучване: Кучетата намаляват риска от хранителна алергия у децата Проучване: Кучетата намаляват риска от хранителна алергия у децата
ТЕСТ: Каква си била в предишния си живот? ТЕСТ: Каква си била в предишния си живот?
Певците са ставали все по-тихи през последните 75 години Певците са ставали все по-тихи през последните 75 години
„Зоната“ на доброто здраве „Зоната“ на доброто здраве
Четири безотказни техники, с които се накараш да започнеш диета Четири безотказни техники, с които се накараш да започнеш диета
Полезната бактерия: Кога да изберем кисело мляко и кога пробиотик Полезната бактерия: Кога да изберем кисело мляко и кога пробиотик
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби