снимки: Форум Филм България

Продължението на култовата анимация „Замръзналото кралство“ (Frozen) завладя сърцата на българските зрители и заслужено се възкачи на стълбата на рекордите у нас.

Втората част на един от най-забележителните анимационни феномени излезе от премиерния уикенд с три първи места - за най-гледан и най-касов премиерен уикенд на анимация за всички времена, за най-касов премиерен уикенд за анимационен филм на Дисни на всички времена, както и за най-касов премиерен уикенд на анимация за 2019 година.

Замръзналото кралство“ 2 зае и второто място за най-добър премиерен уикенд за 2019 година веднага след „Отмъстителите: Краят“.

Повече от 66 000 зрители станаха част от вълшебната история, в която и малки, и големи могат да намерят нещо за себе си, а боксофисът събра приходи от над 695 000 лева.

В световен мащаб „Замръзналото кралство 2“ също пожъна успех за премиерния уикенд с поразяващи приходи от 350 млн. щатски долара – най-големият за анимационен филм за всички времена.

Пленяваща история, хумор и драматични обрати, изключителна визуална презентация и музика, превърнала се в емблема за продукцията - „Замръзналото кралство 2“ може да се похвали с всичко това.

Омагьосани земи, мистични същества, куп опасности и препятствия няма да спрат любимите герои да открият това, което търсят – ключът към миналото и тайнствените магични способности на Елза.

След като в края на  „Замръзналото кралство“ двете сестри Елза и Анна най-накрая успяха да вдигнат проклятието над Арендел, всички заживяват в хармония. Или поне така изглежда.

Един ден Елза започва да чува мистериозен повик и не след дълго кралството се изправя пред най-голямата опасност досега. Единствената, която може да възстанови нарушеното равновесие в дома им и да спаси Арендел, е Елза, затова тя предприема опасно пътешествие в неизвестното.

Но тя не е сама. АннаКристофОлаф и Свен, твърдо решени никога да не я изоставят, тръгват по нейните стъпки, готови да се справят с всичко, което предстои.

Коментирай >