снимка: Luna Jubile

Няма по-неловко усещане от това мъж да ти откаже секс. Не бързай със заключенията обаче. Ако веднъж се е случило, това не означава, че ти изневерява, че вече не е привлечен от теб или че с връзката ви е свършено. Мъжете са по-просто устроени от нас, затова и причините да отказват секс обикновено са много прости ;) 

Кога на мъжете не им се прави секс?

Страх от представянето си – Това обикновено се случва при първият ви секс заедно. Ако още не сте го правили и ти си готова, не означава, че и той е готов, въпреки, че ти е надул главата за това как е крайно време да се позабавлявате под чаршафите. Мъжете обикновено се притесняват как ще се представят пред новата си избраница, дали няма да я разочароват, понеже още не знаят какво харесва тя. Така в главата му може да преминат най-различни страхове от това да обърка любовната игра, да направи нещо, което не харесваш или да пропусне нещо важно, та до страха да не свърши прекалено бързо.

Няма презерватив – Въпреки, че мъжете обикновено са по-смели от нас в това отношение, понякога и те се притесняват. Липсата на презерватив в много често срещана причина той да откаже секс. При тази ситуация най-вероятно ще предпочете оралната любов, за да заложи на сигурно. 

От какво се страхуват мъжете?

Физиологични причини – Спокойно, не говорим за някакво заболяване. Както вече уточнихме, мъжете са много просто устроени. Затова е възможно да  откаже секс е ако му се ходи до тоалетна или не се е изкъпал тази сутрин. Рядко се случва, но не е изключено това да го спре от интимности тази вечер.

Чувства се несигурен – Това вече са психологически и емоционални притеснения, които той може да има спрямо теб. Особено ако по принцип си властна жена и държиш винаги да става на твоето. Възможно е да ти откаже секс, защото по някакъв начин е респектиран от теб, макар това почти никога да не се случва.

снимка: Bryan Brenneman

Коментирай >