снимки: Animato Music

Мултиплатинената британска певица Ели Голдинг представи своя дългоочакван нов албум Delirium. Третото издание в дискографията на изпълнителката идва 3 години след нейния последен студиен проект Halcyon, който я бетонира като световноизвестен и успешен артист.

Пилотен сингъл от Delirium е парчето On My Mind, което вече успя да се наложи като един от хитовете на есен 2015. Песента достигна до 19-а позиция в класацията Billboard Hot 100 и влезе в Топ 10 на музикалните класации във  Великобритания, Австралия и още други държави по целия свят.

Delirium е записан в Лондон, Херефордшир, Швеция и Лос Анджелис. По продукцията на новия запис Ели Голдинг е работила заедно с едни най-големите и актуални имена в музикалната индустрия – Макс Мартин, Грег Кърстин, Раян Тедър от OneRepublic, Клас Алунд, Гай Лoрънс от Disclosure, както и дългогодишният ѝ партньор Джим Елиът. Албумът включва 16 парчета в стандарната си версия и 6 допълнителни в делукс варианта. Delirium е албум на изпълнител, който е сграбчил своя миг и никога преди не е звучал толкова уверен.

За Ели Голдинг Delirium е звукът на един изпълнител, който е достигнал връхна точка в своята кариера - “Част от мен вижда този албум като експеримент – да направиш голям поп запис. Направих съзнателно решение, че искам да бъде на различно ниво.”, споделя певицата. Последните няколко години се превърнаха в истинска вихрушка за талантливата артистка от Херефордшър. От издаването на нейния дебютен албум Lights през 2012 година досега, тя е продала над 20 милиона копия, покорила е чартовете с двата си албума, спечелила е две награди Брит и е генерирала онлайн гледания и прослушвания, надвишаващи общо над 1 милиард. Тазгодишният ѝ световен хит Love Me Like You Do оглави класациите в 70 държави и счупи рекорда в дигиталните музикалните платформи за най-прослушвана песен в рамките една седмица.

Заглавието на албума е думата, която Ели чувства, че най-добре описва всичко, което тя е преживяла, за да достигне до тази точка от своята кариера.  "Може да описва много щастливо и лудо състояние или напълно обратното. Постоянно съм в състояние на полудяване.", споделя тя. Delirium е кулминацията на всичко, което британската изпълнителка е постигнала до този момент. Това е звукът на артист, който съпреживява своите триумфи, мъка, страхове и радости, като ги насочва в нещо мощно и въздействащо. Това е талант, който могат да постигнат само най-надарените изпълнители. С Delirium, Ели Голдинг продължава да намира нови артистични предизвикателства, към които да се стреми и постига.

Коментирай >