Изабел Овчарова – Изи споделя най-скъпите си „Спомени с вкус“ (предложение за четене)

В луксозното илюстровано издание на кулинарния дневник читателите ще открият 33 рецепти, допълнени с неразказвани истории от живота на Изи, предизвикателства и много хумор 

Изабел Овчарова – Изи споделя най-скъпите си „Спомени с вкус“ (предложение за четене)

Photo credit: Издателство „Сиела” 

Изкуството на храната да запечатва най-скъпите моменти с близките ни се разгръща по страниците на новата книга „Спомени с вкус“ на създателката на съдържание с над 1 300 000 последователи в социалните мрежи Изабел Овчарова – Изи. 

Носителката на награда за Полет в изкуството „Стоян Камбарев“ в категория „Литература“ и автор на бестселърите „Причината“, „Слънчеви лъчи в мрака“, „Щастливей“ и др. изненадва почитателите си с кулинарен дневник, който може да ги разсмее и разплаче, но не и да ги направи кулинари. 

Photo credit: Издателство „Сиела” 

Подправено с обилна доза от заразителното чувство за хумор на Изи, луксозното илюстровано издание „Спомени с вкус“ събира 33 лесни и бързи рецепти, намерили специално място в сърцето на писателката заради топлите емоции, които приготвянето им събужда у нея.  Това разказват от издателство „Сиела”. 

От любимите „слънчеви питки“ на майка ѝ през сандвичите „войничета“ на дядо ѝ, „райските банички“, които Изи приготвя в кухнята на Ада, пържените филийки за разбити сърца и емблематичните ѝ фрапета, всяка една рецепта в книгата обгръща читателите в канелена прегръдка от спомени и разкрива много специални и никога досега споделяни моменти от живота на Изи. 

Photo credit: Издателство „Сиела” 

Логично продължение на страстта ѝ към готвенето, която започва още от ранните дни на YouТube канала ѝ и я отвежда до ефира на някои от най-обичаните кулинарни предавания у нас, „Спомени с вкус“ има мисията да вдъхнови читателите да се забавляват в кухнята и чрез храната да създадат спомени за цял живот с любимите си хора.  

В „Спомени с вкус“ ни очакват: 

  • Специални снимки с близките и приятелите на Изи, които са част от спомените в рецептите;
  • Красиви илюстрации към всяка рецепта; 
  • Идеи за вегетариански, месни, веган, полезни, не толкова полезни, сладки, солени, интересни, бързи, бавни, лесни и вкусни рецепти; 
  • Забавни предизвикателства към някои от рецептите, които ще ни накарат да опитаме нещо ново; 
  • Трикове, които да направят готвенето по-забавно и вълнуващо. 

В книгата си Изабел не помества брой калории към всяка рецепта и не претендира, че може да научи читателите да правят перфектните ястия всеки път. Вместо това тя ги кани да станат свидетели на онази щипка магия, която превръща и най-обикновената храна в необикновена емоция. Връща ги обратно към детството с носталгична смес от аромати и вкусове. И преподава номер едно урок в кухнята: че най-ключовата съставка за всички „Спомени с вкус“ е любовта към човека, с който споделяш преживяването. 

А в тази истина за готвенето се крие и истината за целия живот.  

Photo credit: Издателство „Сиела” 

Коментирай »
Още по темата
Онлайн стихията Изабел Овчарова се завръща с Част 2 и 3 на картите за игра „Попитай & отговори“ Онлайн стихията Изабел Овчарова се завръща с Част 2 и 3 на картите за игра „Попитай & отговори“
Изабел Овчарова – Изи се завръща към „Розов изгрев след дъждовна нощ“ – история с вкус на кокос и цвят на изгрев Изабел Овчарова – Изи се завръща към „Розов изгрев след дъждовна нощ“ – история с вкус на кокос и цвят на изгрев
Препоръчваме още
Как да изненадате половинката си с незабравимо пътуване Как да изненадате половинката си с незабравимо пътуване
Защо половин час на пейка е най-добрият начин да разбереш един град Защо половин час на пейка е най-добрият начин да разбереш един град
5 типа мъже, на които си струва да дадеш шанс 5 типа мъже, на които си струва да дадеш шанс
Как да поддържаш любовта жива след години заедно Как да поддържаш любовта жива след години заедно
Как да изберете следващата си дестинация според това как се чувствате Как да изберете следващата си дестинация според това как се чувствате
Палачинки, баница, гулаш... Къде да хапнем от най-вкусните европейски храни Палачинки, баница, гулаш... Къде да хапнем от най-вкусните европейски храни
Силата на благодарността: Как да превърнем недоволството в признателност с 5 прости стъпки Силата на благодарността: Как да превърнем недоволството в признателност с 5 прости стъпки
5 трика за плосък корем 5 трика за плосък корем
„Конфитюрът на Малина“ на Светла Радивоева поднася на малки и големи рецепта за споделяне (предложение за четене)   „Конфитюрът на Малина“ на Светла Радивоева поднася на малки и големи рецепта за споделяне (предложение за четене)  
Пролетно, изкушаващо, здравословно: Салата с авокадо и ягоди Пролетно, изкушаващо, здравословно: Салата с авокадо и ягоди
Михаил Шишкин: „МОИТЕ. Есета за руската литература“ (предложение за четене) Михаил Шишкин: „МОИТЕ. Есета за руската литература“ (предложение за четене)
„Адам отпреди грехопадението“ преплита големите теми за екологията и човешките права (предложение за четене) „Адам отпреди грехопадението“ преплита големите теми за екологията и човешките права (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби