снимка: Alexas_FotosPixabay 

Не пазарувайте емоционално, съветват специалистите. По Коледа всички сме настроени по-празнично и сме особено емоционални. Хубаво е това да не ни се отразява и в магазина, защото рискуваме да пресушим портмонето си за нула време.

Собствениците на магазините ни създават уютна и празнична обстановка по Коледа и така забравяме, че ако купим всичко, което сме харесали...ще трябва и да плащаме за него.

Навръх празника всичко е по-скъпо, особено подаръците и храната, припомнят още експертите. Това е сред големите минуси да се пазарува в последния момент по празниците.

Както на 8 март и 15 септември цветята стават безбожно скъпи, така и по Коледа трудно ще напазарувате вечерята за прилична сума. Тук основният съвет е избягвайте кварталните магазинчета. При големите магазини поскъпването се усеща по-трудно.

Касовата бележка никога не трябва да се забравя. Защото освен храна и алкохол, по празниците се купуват и различни играчки за елхата, гирлянди, лампички. Всичките те се продават от улични търговци, които след една седмица няма да са там. Така че ако установите проблем със стоката, върнете я навреме и поискайте смяна, като пазите касовата си бележка.

Особено внимателни трябва да сме и при покупката на пиратки, фойерверки и друга пиротехника. Трудно ще можем да различим коя стока е качествена, но в никакъв случай не трябва да забравяме, че законът забранява продажбата на такива продукти на деца.

Нека да го спазваме и да сме крайно внимателни с тези покупки, за да не си помрачим празника

Коментирай >