снимки: Форум Филм България

Вярна, смела, предана... тя е Мулан.

Приказката на Дисни, вдъхновена от древната китайска поема „Баладата за Мулан“, оживява на голям екран в зашеметяваща игрална версия.

Приказката за момичето, което за да защити честта на семейството и народа си, заблуждава всички, че е мъж и самоотвержено влиза в битка със завоевателите на Китай, превръщайки се в легендарен воин, пленява вниманието и въображението едновременно със своята интимна човешка история и впечатляващ, пищен и епичен размах.

Новият емоционален и красив трейлър на „Мулан“ предлага завладяващ поглед към всичко, което зрителите могат да очакват от филма – грабваща приказна история, вълнуваща епоха и култура, страхотни ефекти и напрегнат екшън.

Но най-вече трейлърът разкрива една изключителна героиня и нейната трансформация, която ще вдъхнови малки и големи.

Няма съмнение, че ни очаква нещо много специално и шеметното приключение, на което ще ни отведе Мулан, ще бъде наистина неповторимо.

Сюжетът на „Мулан“

Когато Китай е нападнат от нашественици от Севера, предвождани от безмилостния Бори Хан, императорът издава указ, че по един мъж от всяко семейство трябва да служи в армията и да защитава страната си.

В семейството на Хуа Мулан единственият мъж е възрастният ѝ баща, който някога е бил уважаван воин, но сега е прекалено немощен и не би оцелял в още една битка.

За да освободи баща си от дълга му към родината и императора, Мулан решава да се престори на мъж и заминава вместо него да се подготви за предстоящия сблъсък с Хан и страховитата вещица, която го съпътства.

Ако някой разбере тайната на Мулан, наказанието ще бъде твърде сурово, но едва след като разкрие истинската си същност, тя би могла да достигне пълния си потенциал и да се превърне в легенда.

Актьорите в „Мулан“

В актьорския състав се включват Лиу Ифей в ролята на Мулан, Джет Ли в образа на императора, Дони Йен като командира Тунг, Джейсън Скот Лий в ролята на Бори Хан, Гонг Лий като вещицата Шиан Ленг и др.

Режисьор на филма е Ники Каро, а сценаристи са Рик Джафа и Аманда Силвър, Елизабет Мартин и Лорън Хайнек.

Легендата за „Мулан“ оживява на 27 март 2020 година в кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.

Коментирай >