снимка: Форум Филм България

Мулан - една от най-емблематичните героини на Дисни идва на голям екран във впечатляваща игрална адаптация.

Легендата за момичето войн, което самоотвержено влиза в битка със завоевателите на Китай, защитавайки честта на семейството и народа си, се завръща за нов живот със съвсем нова енергия и една великолепна игрална версия.

Анимационният филм "Мулан" излиза през 1998 година и е номинаран за Оскар и Златен глобус, превръщайки се в една от емблематичните анимации на XX век.

Историята, базирана на древнокитайската поема „Баладата за Мулан“, разказва за императора на Китай, който издава указ, че по един мъж от всяко семейство трябва да служи в армията, за да защитава страната от нашествията на севера.

Тогава Хуа Мулан, най-голямата дъщеря на уважаван войн, предприема стъпки, за да заеме мястото на болния си баща. И така, още от първите кадри на Мулан ни превзема автентичната атмосфера на величествения Китай. Традиционно облекло, приказни градини, царствен дух и непренебрежими семейни закони посрещат задаващото се размирно време.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Mulan (@mulan) на

Маскирана като мъж на име Хуа Джун, Мулан изучава всяка част от пътя на истинските войни и впряга цялата си вътрешна сила, за да развие потенциала си. Тя отказва да бъде просто една съвършена част от неизменните семейни и дори национални традиции, приемайки брак, предварително уговорен от баща ѝ. И решава да се бие наравно с мъжете в родината си.

След изключително тежка подготовка по бойни изкуства и тренировка на духа и уменията, смелото момиче щя трябва да защити дръзкото решение, което взима, а именно – да се превъплъти в мъжки образ и да го защитава докрай.

Това епично пътешествие ще превърне Мулан в легендарен войн и ще ѝ спечели уважението на цялата нация и гордостта на баща ѝ. Но пътят няма да е лек. А шеметното приключение, в което ще се впуснем, обещава да бъде наистина неповторимо.

Любопитна подробност за лентата е, че кастингът за актриса, която да влезе в кожата на Мулан, следвайки автентичния образ от анимираната версия, бе проведен по целия свят и продължи повече от година.

За ролята на смелата героиня от Дисни избраха прекрасната Лиу Ифей. Към нея във филма се присъединяват Джет Ли, Дони Йен, Джейсън Скот Лий, Йосон Ан, Уткарш Амбудкар, Рон Юан, Ци Ма, Розалинд Чао и други.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Mulan (@mulan) на

Режисьор на „Мулан“ е Ники Каро, а сценарият е дело на Рик Джафа и Аманда Силвър, както и на Елизабет Мартин и Лорън Хайнек.

Ще се справи ли Мулан с дълга към родината, ще разберем на 27 март 2020 година в кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.

Коментирай >