снимки: Форум Филм България

Броени дни преди официалната премиера на поразителната игрална адаптация на незабравимата легенда „Мулан“, от Дисни представиха две ексклузивни видеа, с които повдигат завесата към творческия процес на епичната продукция.

Ставаме свидетели на невероятния труд и изключителното внимание към детайла на художествения екип и тежката физическа и бойна подготовка, през която преминават актьорите, за да може "Мулан" да предложи на зрителите оригинално и незабравимо филмово изживяване със забележителни декори и костюми, впечатляващи двубои и екшън сцени, колоритни герои и противници.

Вдъхновен от древната китайска поема „Баладата за Мулан“ и едноименната емблематична анимационна приказка на Дисни от 1998 година, „Мулан“ разказва историята на младата и непримирима Хуа Мулан, която за да защити честта на семейството и народа си, заблуждава всички, че е мъж и самоотвержено влиза в битка със завоевателите на Китай, превръщайки се в легендарен воин.

Трансформацията на Мулан пленява вниманието и въображението едновременно със своята интимност и мащаби, а темите и посланията, които тя олицетворява – вярна, смела, предана ще вдъхновят малки и големи и ще докажат, че няма невъзможни неща.

В актьорския състав на „Мулан“ се включват Лиу Ифей като Мулан, Джет Ли в ролята на императора, Дони Йен в образа на командира Тунг, Джейсън Скот Лий катоБори Хан, Гонг Лий в ролята на вещицата.

Режисьор на филма е Ники Каро, а сценаристи са Рик Джафа и Аманда Силвър, Елизабет Мартин и Лорън Хайнек.

Коментирай >